Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Arabela pokračuje

Arabela pokračuje
zdroj: tisková zpráva

Pohádkovým bytostem ze seriálů Arabela a Arabela se vrací se v prostorách dominikánského kláštera v Praze 1 na Jilské ulici velmi zalíbilo, a tak se organizátoři výstavy rozhodli její trvání na tomto místě o měsíc prodloužit.

Zájemce o prohlídku úspěšné výstavy a milovníky tohoto fenomenálního počinu dvojice Macourek-Vorlíček potěší připomenutí si více než 50 kostýmů z obou sérií, rekvizity nebo třeba domácnost hlasatele televizních pohádek pro děti - Karla Majera, která prezentuje období před 30 lety, kdy se první série natáčela.

"Děti obdivují zejména oba čaroděje - Viga a Rumburaka, čarodějnici nebo Fantomase, líbí se také vlk z pohádky O Červené Karkulce, Rumburak v ptačí podobě nebo cestovní plášť. Maminky si užívají kostýmy parádnice Xenie, ať už ty princeznovské (na výstavu zapůjčila představitelka Xenie - Dagmar Patrasová, která si je z ČT odkoupila pro své dětské pořady) nebo moderní disco šaty ze světa lidí", uvedl autor výstavy Mgr. Petr Lukas. Zaujmou také korunky a šperky královny a princezen, stejně jako jediný dodnes zachovaný kouzelný prsten s velkým modrým kamenem. Nejen tatínci se po prohlídce výstavy těší do kavárny U prstenu, kde ke koupenému teplému nápoji dostanou dezert zdarma.

V novém roce je výstava otevřena od 5. do 31. ledna, denně kromě pondělí, od 10 do 16.30 hodin.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma