Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Boj mezi dvacítkou nejhezčích evropských pláží

Boj mezi dvacítkou nejhezčích evropských pláží
zdroj: tisková zpráva

V elitní společnosti dvaceti nejhezčích evropských pláží dle výběru britského internetového portálu Timesonline.co.uk se ocitla i jedna z chorvatských pláží – hvarská pláž Bonj „Les bains“.

Hvarská kráska byla popsána jako „supercool beach club“ na „nejtrendovějším“ chorvatském ostrově, ze kterého je překrásný výhled na blízké souostroví Pakleni otoci (Pekelné ostrovy). Na pláži, která se nachází v těsné blízkosti borového lesa, je možné si pronajmout lehátka a slunečníky. Na Bonji není důležitý písek, ale výhledy, které pláž nabízí, jelikož přímo z lehátka se můžete ponořit do tyrkysově modrého moře zálivu Amfora – tvrdí autoři textu. Zároveň autoři neopomínají zdůraznit, že krásám ostrova Hvar neodolali ani slavný návrhář Giorgio Armani nebo hollywoodský herec Kevin Spacey. Bonj se doporučuje všem celebritám i těm, kteří se rádi na celebrity dívají.

Za nejhezčí pláž byla vyhlášena  Plage Conguel z Bretaně a následují provensálské Languedoc, Collioure, pláž Piemanson, dále Palombaggia na Korsice a Las Salinas na Ibize. Mezi nejelitnějšími plážemi je nejvíce těch ze Španělska. Mezi evropskou elitou obsadil Bonj třinácté místo.

Pláž Bonj je součástí hotelového komplexu „Sunčani Hvar“ (Slunečný Hvar) a platí za architektonickou perlu postavenou v letech 1927 až 1931 a projektoval ji hvarský architekt Silvije Spounza (1889 – 1960). Kamenné kabiny na pláži skýtají soukromé místo pro odpočinek nebo dřímání. Návštěvníci pláže si zde mohou vychutnat osvěžující nápoje na terase baru v horním patře nebo pochutiny v baru u moře. Na Bonji jsou k dispozici i dva soukromé stany určené pro poskytování masáží. Dál jsou zde samozřejmě k dispozici sprchy, lehátka a plovoucí pontony a toto vše jako celek nabízí jedinečný zážitek.

Aby se Bonj díky své kráse, nabídce a doprovodným kapacitám stal jednou z nejznámějších pláží a klubů na Jadranu, „Sunčani Hvar“ v letech 2006/2007 investoval až 16 milionů kun do dříve zanedbaného objektu. Koupaliště je dnes samostatnou organizační jednotkou hotelu „Adriana“ a částečně je dílem pláže „Vela plaža“ hotelu „Amfora“. Na koupališti již tři roky po sobě vlaje modrá vlajka a v minulém roce byla pláž Bonj prohlášena i oficiálně za nejlepší pláž v Chorvatsku.

Stejně jako Bonj, tak i město Hvar na stejnojmenném ostrově nedávno získalo příjemné ocenění, když se ocitlo na seznamu nejlepších měst pro noční život na seznamu Huffington Post. O Hvaru se píše jako o pravděpodobně nejmenším městě, které se ocitlo ve společnosti nejznámějších světových turistických destinací. Mimo jiné článek uvádí, že se toto „překrásné město na chorvatském pobřeží v posledních letech bleskovou rychlostí vyšvihlo k nebi a stalo se nejzajímavějším místem na Jadranu“.

Hvar se na tomto seznamu nachází ve společnosti známých destinací jako je Las Vegas, Saint Tropez, Ibiza, Rio de Janeiro a Berlín a na stránkách Huffington Post se doporučuje jako jedno z nejlepších míst k navštívení v roce 2010 všem, kteří mají rádi dobrou zábavu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,560 23,740
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma