Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

České aquaparky – kam vyrazit?

České aquaparky – kam vyrazit?
zdroj: Mediafax

Aquaparky jsou pro letní dovádění jako stvořené. Většinu z nich ale můžete navštívit i při nepřízni počasí.

Plzeňský kraj a Karlovarský kraj

V Plzeňském kraji se vyřádíte v Aquaparku Horažďovice nebo v Centru vodní zábavy Kdyně. Samotné Plzni, jako jedinému krajskému městu, moderní aquapark chybí. Objevují se však zprávy o tom, že jistá německá společnost nabídla Plzni vybudování aquaparku na okraji průmyslové zóny Borská pole. Nechme se tedy překvapit.

V oblasti Karlovarského kraje je možné navštívit pouze jeden aquapark, který ovšem stojí za to. Řeč je o Aquaforu Františkovy Lázně s bazény, vířivkami, vodní jeskyní, tobogánem a dalšími vodními atrakcemi.

Návštěvníci mají k dispozici i saunu, posilovnu a výběr z mnoha sportovních aktivit – Power Bike, aerobic, bodystyling, kruhový trénink a další.

Královéhradecký kraj a Liberecký kraj

Jeden z aquaparků Královéhradeckého kraje zaujímá místo hned v Hradci Králové a kromě zábavy nabízí i množství služeb – saunu, kadeřnictví, kosmetiku nebo solárium. Další dva se stojí ve Špindlerově Mlýně, Jičíně a v Rychnově nad Kněžnou.

V Liberci zve k návštěvě jeden z nejznámějších aquaparků v České republice. Je jím Babylon Liberec, který se dostal do podvědomí veřejnosti již v roce 1997. Je součástí kongresového, hotelového a zábavního komplexu Centrum Babylon Liberec a tak zde kromě bazénů, vířivek a tobogánů naleznete i IQpark, množství obchodů nebo hotel.

Praha a Středočeský kraj

Začneme v našem hlavním městě, kde stojí hned tři aquaparky. Největším je bezesporuAquapalace v Čestlicích s rozlohou 9 150 m2 a šesti tobogány. Další, Aquadream Barrandov, se nachází v Praze 5. Aquacentrum Lagoon Letňany je posledním a také nejmenším zástupcem aquaparků v Praze.

Ve Středočeském kraji najdete aquaparky v Kladně, Kolíně, Neratovicích, ve Slaném ale i v Berouně, Hořovicích či vzdálenějších městech jako je např. Příbram nebo Mělník.

Jihočeský kraj a Pardubický kraj

Jihočeský kraj nabízí vodní radovánky v Aquaparku Frymburk (nebo také Lipno) nebo v Táboře. Ve velkých vedrech se zchladíte v Jindřichově Hradci, jehož nejzajímavější atrakce se nacházejí ve venkovním areálu.

Zástupcem Pardubického kraje je aquapark se sídlem přímo v Pardubicích. Ten je mimo jiné každoročním místem pro konání různých plaveckých soustředění i soutěží. Další aquaparky najdete v Chrudimi či v Ústí nad Orlicí.

Ústecký kraj a Vysočina

V okolí Ústí nad Labem láká k návštěvě venkovní aquapark v centru Klášterce nad Ohří, kde si zahrajete i plážový volejbal, stolní tenis nebo si zaskáčete na trampolínách. Od roku 2003 si můžete udělat výlet i do aquaparku v Mostě.

Oblast Vysočina nabízí vyžití aquaparku v Jihlavě s vnitřním i venkovním bazénem, tobogány, chrličemi vody, saunou i volejbalovými a tenisovým hřištěm.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma