Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

Cestovat po Švýcarsku je snadné. A stále je na co se dívat...

Cestovat po Švýcarsku je snadné. A stále je na co se dívat...
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Letos již desátým rokem působí v České republice agentura Switzerland Tourism, mající za úkol přibližovat našim občanům krásy své země. Při této příležitosti tato centrála cestovního ruchu představila v Praze novinky švýcarské letní dovolené 2011.

Tato malá, leč krásná země, je unikátní místem v samém srdci Alp jak pro prázdniny, tak i obchodní cestu či kongresovou turistiku. Čeká nás zde nádherná příroda i pohostinní lidé s úžasnou gastronomií, včetně nejstarší evropské vegetariánské restaurace Haus Hilti, otevřené v roce 1898 v Curychu.

Petrost  nade vše

Švýcarsko je pestrou paletou odpočinkové i zážitkové dovolené. Je zde 1 484 jezer, 1 národní park, 16 přírodních parků a 5 míst  zapsaných na seznamu světového dědictví UNESCO.

Své kouzlo má kupříkladu nejvýše položená vinice v Evropě, vesnička Visperterminen v kantonu Walis s bílým vínem Heida, které je přezdíváno „perla alpských vín“.

A kdo by se nechtěl projet první otáčivou lanovkou na světě, která ho doveze do oblasti věčného sněhu – na Titlis, což je nejvyšší hora pro výlet v centrálním Švýcarsku?

Čeká nás nejslavnější vrchol světa – Matterhorn i tzv. Kapličkový most v Lucernu, který je nejstarším krytým dřevěným mostem v Evropě. Kousek od něj za návštěvu stojí populární Švýcarské dopravní muzeum.

Těch tipů je mnohem, mnohem více, než jen příslovečných deset prstu obou rukou, více na: www.mojesvýcarsko.com.

Switzerland

Švýcarský styl cestování

Vlaky jsou zde kdekoliv, kde je právě potřebujete, a to od chvíle, kdy přistanete na letišti. Všude nás čeká nějaký autobusový či železniční spoj, kterým můžeme pokračovat ve své plánované cestě.

K dispozici je i lodní doprava po jezerech. Švýcarský dopravní systém funguje bezchybně, jako známé legendární hodinky. Báječnou službu nabízí jízdenka „vše v jednom“, součást praktického Swiss Passu s řadou až 50% slev, včetně většiny horských drah a lanovek.

Je třeba dodat, že žádná jiná země nemá tak hustou síť veřejné dopravy. Švýcarské spolkové dráhy a další poskytovatelé dopravních služeb své spoje do rekreačních středisek průběžně vylepšují.

Vlakem  i letadlem

Vlaky jezdí v pravidelných intervalech a vždy na minutu přesně v půl či hodinových intervalech. Informace o jízdních řádech : www.sbb.ch.

Česká společnost Czech Connect Airlines do své nabídky v těchto dnech zařadila pravidelnou linku Praha – Ženeva, která začíná létat od 2. června svým Boeingem 737-400.

Toto nové spojení je určeno především turistům, kterým nabízí ideální letový řád pro krátkodobé pobyty a prodloužené víkendy v letní i zimní sezóně.

Létat se bude tedy od druhého června čtyřikrát týdne – pondělí, čtvrtek, pátek a v neděli. Cestujícím nabízí Czech Connect Airlines bezplatné občerstvení a přepravu zavazadel. Více na: www.flycca.net.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma