Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Články autora

Alžběta Šírková

Magazín

Evropské vánoční trhy lákají na kouzelnou atmosféru i dobroty

Alžběta Šírková 1. 12. 2019
Nastal advent a s ním i čas vánočních trhů, jejichž obliba každoročně roste. Pokud letos nechcete zůstat jen v české kotlině, máte opravdu z čeho vybírat: Co třeba nejstarší německý trh v Drážďanech, majestátní Vídeň nebo romantickou Paříž?
Cestování

Spousta památek a málo turistů aneb Podzimní toulky střední Evropou

Alžběta Šírková 15. 11. 2019
Sychravý podzim si leckdo zpříjemňuje poznáváním evropských měst. V těch ale rok co rok přibývá turistů z celého světa. Přesto je ještě pár míst, kde se nebudete tísnit v davu, která mají co nabídnout a jsou za humny. Je libo Krakov, Bratislavu nebo Budapešť?
Magazín

Ideální suvenýr z dovolené

Alžběta Šírková 10. 8. 2019
Také si každý rok lámete hlavu nad tím, co si přivézt z dovolené nebo čím potěšit své blízké? Pokud se vyhýbáte kýčům, tím pravým ořechovým by pro vás mohly být jedlé suvenýry. Chybu neuděláte ani s místními alkoholickými produkty. 
Magazín

Putování za unikátními přírodními skvosty

Co mají společného turecký bavlněný hrad, řecký sopečný ostrov a americké přírodní parky? Jde jen o několik přírodních skvostů, kterých je v každém světadíle nespočet a které v návštěvnících vyvolávají pocit úžasu.
Magazín

Městečko, které proslavily modrobílé stavby i filmová Angelika

Modrobílé městečko Sidi Bou Said se rozprostírá na skalnatém podloží nedaleko hlavního města Tunis v Tunisku. Kouzelné místo si zamilovali i filmaři, sloužilo jako kulisa dvěma dílům z filmové série o odvážně markýze Angelice. Na Sidi Bou Said nedá dopustit ani jeho rodačka - slavná herečka Claudia Cardinalová, známá například z legendárního westernu Tenkrát na západě. 
Magazín

Proč zamířit na ostrov, který objevil Kolumbus

Alžběta Šírková 16. 6. 2019
Dominikánská republika ležící v Karibiku je pozoruhodnou zemí. Ostrov, který objevil Kryštof Kolumbus, zaujme svou bohatou historií, okouzlující přírodou či zemědělskými plodinami, se kterými dobývá svět - jako třeba kakaem nebo cukrovou třtinou, z níž vyrábí vyhlášený rum.
Magazín

Na dovolenou bez letadla: I kousek od nás je krásně

Alžběta Šírková 20. 5. 2019
Uzemnění letadel Boeing 737 MAX 8 a MAX 9, které trvá už třetí měsíc, vyvolává otázku, zda se na letní dovolenou vůbec vydat letecky. Ve hře je otázka bezpečnosti i kapacita leteckých zájezdů, která se naplňuje rychlostí blesku. V Evropě je ale spousta krásných míst, kam se pohodlně dostanete autem i vlakem za několik málo hodin.
Magazín

Proč stojí za to vydat se na druhou stranu zeměkoule

Exotický ostrov Mauricius ležící v Indickém oceánu není jen místem nekonečných pláží a tyrkysového moře. Nabízí mnohem víc, bujnou vegetaci, přírodní úkazy a nespočet barevných chrámů a soch. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma