Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Články autora

Sebastian Kantor

Zajímavosti

Podle vikingské mytologie má dnes nastat konec světa

Sebastian Kantor 22. 2. 2014
Podle těch, již uctívají severské bohy, má někdy během dneška dojít k apokalypse. Ragnarök, neboli zánik bohů, má začít tak, že severský bůh Heimdall zatroubí na roh, aby tím oznámil nastávající rozpad světa. Tématu se věnuje dnešní vydání britského deníku The Times.
Zajímavosti

V Indii se letos opět uskuteční oblíbený závod v pozorování ptáků

Sebastian Kantor 16. 8. 2013
INDIE. Už šestkrát se tu odehrál závod jménem Kerala Bird Race. Letos 10. listopadu se v okolí měst Koči, Kóžikkót a Thiruvananthapuram chystá jeho sedmý ročník.
Cestování

Na víkend do Británie? Nejlevnějším městem je Nottingham, nejdražším Edinburgh

Sebastian Kantor 15. 8. 2013
Strávit podzimní víkend ve Velké Británii je pro Čechy díky nízkým cenám jízdenek i letenek do těchto destinací stále jednodušší. TripAdvisor teď navíc uvádí žebříček větších britských měst podle toho, na kolik liber v nich v průměru vyjde víkendový výlet pro dvě osoby.
Zajímavosti

Florida se vypořádává s invazí obřích plžů

Sebastian Kantor 19. 4. 2013
Jižní oblasti Floridy řeší nepříjemný problém. Invazivní druh plže, jehož ulita dosahuje v průměru dvanácti centimetrů a jenž se živí pěti sty druhy rostlin, zaplavil jižní část poloostrova a obyvatelé se musí vyrovnávat se vzniklými škodami. Na svých stránkách o tom informovala BBC.
Zajímavosti

Největší budova světa se staví v Číně

Sebastian Kantor 16. 3. 2013
V čínské provincii S'-čchuan vzniká multifunkční centrum, které se co do objemu stane největší stavbou na světě. Oficiální otevření je naplánováno na léto. Na svých stránkách o tom informoval dánský zpravodajský server dr.dk.
Zajímavosti

Paříž v roce 2013: 25 ha nových zelených ploch

Sebastian Kantor 27. 1. 2013
Francouzské hlavní město by se v letošním roce mělo zazelenat novými parky či nově zrekonstruovanými a zpřístupněnými zelenými plochami. Pařížská radnice tím naplní větší část svého plánu, který počítal s celkem 33 ha. O nadějných vyhlídkách obyvatel Paříže na nová místa k odpočinku a trávení volného času informoval francouzský deník Le Figaro.
Zajímavosti

Hnízda z nedopalků – nový vynález mexických vrabců

Sebastian Kantor 31. 12. 2012
Výsledky čerstvého výzkumu mexických vědců přinesly zprávu o tom, že vrabci a jiní jim příbuzní malí ptáci žijící v mexických městských zástavbách nalezli nový stavební materiál pro svá hnízda, kterým jsou cigaretové nedopalky. O zprávě na svých stránkách informoval francouzský deník Le Monde.
Zajímavosti

Hvězda mezi papoušky - kakadu, který umí vyrábět nástroje

Sebastian Kantor 9. 11. 2012
VIDEO. V zajetí vychovaný papoušek kakadu překvapil své ošetřovatele v Rakousku. Dokázal si vyrobit jednoduché nástroje ze dřeva, což dosud nebylo nikdy zaznamenáno.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,510 23,690
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma