Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Golf na zamrzlém jezeře láká

Golf na zamrzlém jezeře láká
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Velkou kuriozitou a sportovním i společenským zážitkem je golf na zamrzlém jezeře. Mimo Švýcarska a Rakouska druhou takovou možnost milovníci golfu v Evropě nezažijí. Vydejme se tedy do Korutan k jezeru Weissensse.

 

Nejižnější spolková země Korutany bývá často přezdívána i zemí tisíce jezer. Přesně je jich zde 1270. Weissensee se pyšní několika NEJ. Je to nejvýše položené jezero Rakouska a jedná se o největší ( 6,5 km2), trvale zamrzlou přírodní ledovou plochu Evropy.

Vše na ledě

Úžasná příroda, všestranné nabídky sportovního vyžití včetně wellness, a služby v cestovním ruchu na špičkové úrovni, to vše činí z Korutan silný turistický magnet.

Ne jinak tomu je u jezera Weissensee, lemovaného řadou penzionů i hotelů. A nemýlí se  slogany, které o tomto místě hovoří jako o relaxačním ráji s řadou výjimečných nabídek.

Mezi ně patří kupříkladu nejznámější světový rychlobruslařský bruslařský maratón s každoroční účastní okolo pěti tisíc osob.

Dalším z místních hitů je jachting, surfování, tenis,  jízdy horských kol – to vše celoročně a na ledě!  A nesmíme ani zapomenout na tzv. zimní golf.

Hráči,  toužící po hře v chladném prostředí, zde mají k dispozici 9 hracích drah a 19 jamek. Hrací plocha je upravena a udržována ve sněhové pokrývce jezera.

Barevný golf

Jamky (par 3-5) jsou speciálně vyvrtané v ledu, greeny, přezdívané whites jsou bílé. Žádné změny oproti letnímu golfu neexistují – tedy mimo teploty vzduchu.

Tomu odpovídá patřičné oblečení hráčů i podoba golfových vozíků, kdy elektromobily nahrazují sněžné skútry. Hraje se barevnými míčky, neboť klasické bílé se špatně hledají a snadno ztrácejí.

Golfové hřiště ve Weissensee, tak jako jiná prvotřídní golfová hřiště kdekoli na světě, nabízí komplexní zázemí, včetně golfové akademie, prodejny i půjčovny náčiní a kvalitních ubytovacích služeb.

Jsou tu také venkovní bary s krby přímo na zamrzlém jezeře, kde se kromě „šňapsů“ a „svařáků“, podávají i korutanské speciality -  sýrové nudle, lahodný domácí špek, nápadité variace ze zvěřiny či čerstvě nachytané ryby  - samozřejmě, že z jezera Weissensse.

Korutanská kuchyně zdroj: tisková zpráva

 


 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma