Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kam na aktivní dovolenou? Do Trentina!

Kam na aktivní dovolenou? Do Trentina!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Počet lidí, kteří nejezdí na dovolenou odpočívat celodenním poleháváním na pláži, případně u hotelového bazénu rok od roku přibývá. I proto se staly takzvané aktivitní pobyty hitem v nabídce cestovních kanceláří.

Jednou z lokalit k tomu jak stvořených je italská oblast Trentino, která je díky dobré dostupnosti  i vzdálenosti (z Prahy je to jen něco kolem 600 km) velmi vhodná i pro naše turisty.

Hory jsou tělocvičnou

Filozofie místních úřadů podporující turismus je prostá. Hory jsou velkou přírodní tělocvičnou pod širým nebem, která nabízí nekonečné možnosti pro sport a fyzické aktivity. Proto připravila dva okruhy, které umožňují poznat území pomocí itinerářů a etap šitých na míru.

Ty dostaly jméno Trentino Trekking.  Na konci každého krásného výšlapu se nabízí možnost přenocování vysoko v horách v horské chatě, kempech nebo ve zvláštních zařízeních, jejichž filozofie se řídí láskou k horám.

Trentino zdroj: tisková zpráva

Je to způsob, jak relaxovat obklopeni nádherou hor, lesů, luk či jezer. Díky všestranné nabídce si sestavíte dovolenou přesně podle vašich představ. Moho lidí pak volí kemp, který  je pro ně synonymem přirozenosti, letní sídlo na svobodě.

Mezi mnohými způsoby, jak zažít dovolenou v úzkém kontaktu s Trentinem a jeho přírodou patří kemping určitě mezi ty nejdynamičtější. Na území provincie se nachází sedmdesát kempů, všechny jsou pohodlně a moderně vybavené.

Krása i volnost kempů

Asi čtyřicítka je v provozu pouze v létě, ostatní se řídí letní a zimní sezonou.  Kromě svobody, kterou poskytují, nabízí také kvalitní služby, jako jsou moderní wellness centra, animace (pro dospělé i děti), použití horských kol nebo přítomnost osvěžujících bazénů.

Návštěvníkům dnes slouží i nově vytvořený klub, ke kterému patří 14 z nejlepších open air zařízení provincie, s cílem seznámit hosta aktivním způsobem s kulturním a přírodním dědictvím oblasti udržitelným způsobem, který respektuje vyváženost a ekologické aspekty.

Jako všude v Trentinu, i v zařízeních open air má kvalitní pohostinství a pozornost k hostovi dlouhou tradici. Klub nabízí pět specializací pro stejný počet způsobů, jak relaxovat.

Bazén zdroj: tisková zpráva

Jsou to: Family pro dovolenou s rodinou, Activity pro aktivní, Welness pro pohodovou, Resort pro pobyt se vším pohodlím a Bio, vhodná pro milovníky neposkvrněné zeleně a přírodního stravování. Další informace na http://www.trentino-outdoor.com.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma