Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Kam o víkendu na lyže?

Kam o víkendu na lyže?
Lyžování (ilustrační foto) | zdroj: Profimedia

Skiareály Herlíkovice, Šachty, Kamenec, Kašperské Hory a Mariánské Lázně jsou o nastávajícím víkendu v provozu a přes to, že ve městech to na zimu moc nevypadá, na horách se lyžovat dá. A nejen to, fungují všechny služby jako jsou restaurace, lyžařské školy, dětské parky nebo třeba půjčovny lyžařského vybavení. Kromě toho jako letošní novinka funguje ve střediscích wifi zdarma a tradičně jezdí pravidelné linky skibusů, které všechny lyžaře a snowboardisty dopraví bezpečně a pohodlně z města až přímo pod bílé svahy.

Herlíkovice v Krkonoších nabízejí až 25 cm převážně technického sněhu a dle slov vedoucího skiareálu Marka Lamberta je areál připraven na nájezd víkendových a brzy již i prázdninových lyžařů: „V provozu jsme denně od 8.30 do 16 hodin. Dnes večer se chystáme k dalšímu zasněžování a tak víkend bude bez problémů zajištěn. Kromě tradičního lyžování nebo testingu lyží pořádáme i doprovodné akce a tento víkend bude u dolní stanice lanovky na Žalý zábavná zóna plná soutěží. Věřím, že i to naše lyžaře potěší.“

Šachty ve Vysokém nad Jizerou mají v provozu část zvanou Větrov. „Otevřená je i lyžařská škola a půjčovny lyží,“ doplňuje vedoucí skiareálu Ladislav Kučera.

Kamenec v Jablonci nad Jizerou se svými 25 cm sněhu očekává lyžaře, kteří chtějí využít skvěle upravené červené sjezdové tratě v celé  délce a dle vyjádření vedoucího skiareálu Michala Kopeckého je proč přijet: „I přes boj s oblevou máme zcela funkční červenou a v provozu kromě velkého vleku i dětský. Od soboty 18. ledna otevřeme i večerko mezi šestou a devátou hodinou.“

Kašperské Hory dnes znovu zahajují večerní lyžování od 18 do 21 hodin a poté pravidelně  pokračují ve středu, pátek a sobotu. „U nás jede jeden vlek a samozřejmě máme otevřenou i dětskou školku pro malé lyžaře. To je nezbytná služba  našim dospělým lyžařům,“ uvádí k situaci ve skiareálu jeho vedoucí Karel Pokorný.

Mariánské Lázně mají až 30 cm pokrývku technického sněhu a v provozu část levou „slalomáku“, lyžařskou školičku včetně vyhřívané herny a skiservis. „Lyžuje se denně od 9 do 16 hodin a pak v pátek a ve středu jedeme i večer od šesti do devíti,“ dodává Vladimír Černý, vedoucí lyžařského střediska.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,560 23,740
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma