Londýnské puby už nefrčí, v módě jsou koktejly
1. 4. 2011 – 9:16 | Cestování | Jan Janula | Diskuze:

Synonymem pro Londýn je hospodská kultura a pinta ležáku nebo černého piva. Zatímco se ale nyní hovoří o úpadku tradičních hospod, pokroková koktejlová scéna vzkvétá a začíná určovat trend, myslí si Kara Newmanová, autorka knihy Spice & Ice: 60 tongue-tingling cocktails (Koření a led: 60 jazyk-brnících koktejlů).
Alkohol nejvíce spojovaný s britským hlavním městem je gin, ať už chuť konzumenta směřuje ke sladšímu nápoji Old Tom (koktejl Tom Collins) nebo stylu jalovcového London Dry. Spoustu koktejlů s ginem nabízejí cenově výše položené bary a noční kluby ve městě.
Kam na skleničku
John Glaser, londýnský výrobce whisky, se podělil o několik oblíbených míst, na které bere svoje klienty na skleničku, jako například Mark´s Bar. Tady barman čerpá z historie, aby vytvořil široké spektrum ginových nápojů.
Koktejl, kvůli kterému stojí za to navštívit Mark´s Bar, je Artist´s Special připravený z whisky Peat Monster, Cortado Sherry a domácího rybízového sirupu.
Pokud to trochu přeženete, doporučuje Glaser posilňující koktejl Hix Fix, třešně naložené v jablečné brandy Somerset Eau de Vie se šumivým vínem.
Barová židlička
Pro ty, kdo raději preferují "dražší pití", doporučuje Glaser The Coburg Bar v centrálním Londýně. Tento podnik si vypracoval dokonce mezinárodní reputaci pro hvězdné koktejly.
V Coburgu je potřeba požádat barmana, aby připravil koktejl na objednávku ze speciální nabídky nápojů toho večera s příchutěmi jako levandule, grep nebo zázvor.
Další možností je vytvořit si svoje vlastní martini z kolujícího vozíku s martini. Samozřejmě to nejsou jediné bary, které stojí za to v Londýně navštívit.
Nelze opomenout Dukes Bar a American Bar, nebo Vertigo 42, zaměřený na šampaňské, které si lze vychutnat vysoko nad Londýnem, doporučuje Newmanová.