Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Lyžování a prázdniny v plném proudu!

Lyžování a prázdniny v plném proudu!
Rodina na lyžích | zdroj: ThinkStock

Prázdninová lyžovačka se daří a sluníčko se průběžně ukazuje ve všech skiareálech, které společnost Snowhill provozuje. Herlíkovice, Šachty, Kamenec, Kašperské Hory a Mariánské Lázně mají dostatek sněhu na lyžování a stále se s ohledem na počasí dosněžuje.

Herlíkovice vedle Vrchlabí se dle vyjádření vedoucího skiareálu Marka Lamberta těší přiměřené návštěvnosti: „Sjezdovky jsou upravené a tak si všichni lyžaři mohou konečně zalyžovat a to bez front. Herlíkovice jsou v provozu denně od 8.30 do 16 a poté opět od 18 do 21 hodin na večerní lyžování na osvětlené sjezdovce. Na sobotu můžeme pozvat i na soutěžní odpoledne s Českým rozhlasem u dolní stanice lanovky na Žalý. Kromě toho vypravujeme každou sobotu linku skibusu navíc. Odjíždí se v 8 hodin z Černého Mostu v Praze. Jezdíme však i z jiných měst jako je například Mladá Boleslav nebo Jičín.“

Šachty ve Vysokém nad Jizeroujsou v provozu denně od 8.30 do 16 hodin na Petruškových vrších a části Šachty, k tomu však ještě část Větrov funguje od rána 8 hodin do 18 hodin. „Skiareál nabízí denně i večerní lyžování a to od 18 do 21 hodin. Jede k nám také víkendový skibus, který jede v sobotu ráno v 6.35 z Prahy Černého Mostu. A jako bonus máme zdarma provázkový vlíček na cvičné louce. V sobotu 8. jsme připravili testování lyží Head zdarma a na neděli 9.2. dětské závody na Nové sjezdovce. Doufáme, že uvidíme budoucí olympijské naděje,“ uvádí vedoucí skiareálu Ladislav Kučera.

Kamenec v Jablonci nad Jizerou stabilně nabízí dvě červené sjezdovky a již týden i tolik oblíbený měřený slalom. Dle slov vedoucího skiareálu Michala Kopeckého je v Kamenci zima v plném proudu: „Kromě denního provozu od 8.30 do 16 hodin u nás funguje i večerní lyžování od šesti do devíti. A aby si přišli na své i lyžařští fajnšmekři, tak v neděli u nás máme testing nových i závodních  modelů lyží značky Head, to vše zdarma, stačí vám k tomu jen občanka.“

Kašperské Hory jsou v provozu denně od 9 do 17 hodin a poté na večerní lyžování od 18 do 21 hodin pravidelně ve středu, čtvrtek, pátek a sobotu. „Dnes jsme zprovoznili měřený slalom a máme v provozu i O2 Extra dětský park s provazovým vlekem z figurek, pojízdným kobercem  a lyžařskou školičku. Na příští víkend 15.2. zveme všechny soutěživé lyžaře na tradiční závody Snowhill Cup,“ láká do areálu i vedoucí Karel Pokorný.

Mariánské Lázně  zprovoznily další část areálu. „Jezdíme již téměř týden i na Krakonošce. V provozu jsme denně od 9 do 16 hodin a pak v pátek, sobotu a ve středu jedeme i večer od šesti do devíti. Příští sobotu 15.2. pořádáme závody pro veřejnost pod názvem Auto Musil Snowhill Open 2014,“ zve do areálu Vladimír Černý, vedoucí lyžařského střediska, kde se 22.-23. února bude konat evropský pohár ve snowboardingu, přeložený z 8.-9.2..

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma