Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Moraváci pozor! Pro milovníky dobrého jídla je tu Špilberk Food festival

Moraváci pozor! Pro milovníky dobrého jídla je tu Špilberk Food festival
zdroj: tisková zpráva

Po tři dny se v areálu nejznámějšího brněnského hradu Špilberk bude podávat přímo královská krmě. Kulinářské speciality si pro vás připravila více jak desítka restaurací. Jenom při pomyšlení na terinku z kukuřičného kuřátka s husími játry a zeleninou s fenyklovým salátkem nebo na zelnou polévku s rakytníkem, které bude podávat Noem Arch Restaurant, se nám sbíhají sliny! O nejlahodnější jídla a ta nejvybranější vína zkrátka nebude nouze.

Vína

A protože není dobrého jídla bez vína, tak na akci nemůžou chybět prvotřídní čeští vinaři. Na Špilberk Food Festivalu se vám představí to nejlepší z vinných sklípků vinařství Lahofer, Kraus, Gotberg a Vinsektu Michlovského. Připravena je také barmanská show a do tajemství přípravy dobré kávy vás zasvětí David Samek.

Doprovodný program

V mezičase, kdy se budete rozhodovat, které degustační menu je to nejlepší, si pro vás organizátoři připravili doslova vydatný program. Těšit se můžete na kuchařské show, odborné přednášky a sládek ze Starobrna vás naučí, jak správně ošetřit a načepovat pivo.

Vstupenky

Tento týden máte poslední možnost zakoupit lístky v předprodeji v Galerii Vaňkovka za 1250 Kč (11.5) nebo 350 Kč (12.5, 13.5.) Lístky, které zakoupíte dopředu jsou cenově zvýhodněné, na místě vás vstupenka vyjde na 1250 Kč (11.5.) a 400 Kč (12.5., 13.5.). V ceně vstupného je zahrnuta i konzumace za 30 nebo 10 Florénů. Florény si budete moci dokupovat i během konání festivalu. Cena jednoho Florénu je 25 Kč.

Nápoje, polévky, předkrmy a dezerty se budou prodávat už od 1 Florénu, hlavní jídla od 4 Florénů.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma