Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Německo nabízí cestování za wellness a zdravím

Německo nabízí cestování za wellness a zdravím
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Německá turistická centrála (DZT) se rozhodla posílit své pozice a představila svou zemi jako atraktivní destinaci pro wellness pobyty. Analýzy ukazují, že již dnes si přeje 15 procent všech zahraničních hostů v Německu udělat něco speciálního pro své zdraví a tělo.

„Na základě demografické změny stoupá zájem o zdraví. Počet zdravotních služeb pro samoplátce se stále zvyšuje, což se odráží na rozhodování zahraničních hostů, důležitou motivací k cestě je prevence a aktivní zdravotní trénink“, objasňuje strategii předsedkyně představenstva DZT Petra Hedorfer.

Lázně i  krása

Německo chce  oslovit hosty hned několika nabídkami, kromě kvalitní wellness a beauty hotelů jsou to zejména pobyty ve více než 350 léčebných lázních a lázeňských místech s predikátem.

Nabídne jim i osvědčenou léčbu přírodními prostředky. Německo se může v tomto směru pochlubit mezinárodně uznávanými a tradičními léčebnými lázněmi i místy s vynikajícími minerálními a termálními prameny, peloidy, léčivým klimatem, thalassoterapeutickými možnostmi.

Dále procedurami podle Felka, Schrotha a Kneippa i s léčebnými štolami a radonovými aplikacemi pro speciální indikace. Asi nejvyhledávanější a největší lázeňské středisko je ale téměř až v Rakousku!

Jmenuje se Bad Füssing a nabízí více něž 80 termálních bazenů, perličkové koupele (ať už venku či uvnitř) s množstvím masážních trysek a frekvencí vodního proudění.

Wiesbaden zdroj: tisková zpráva

Relaxace v historických městech

Namátkou vyjmenujme několik dalších vyhlášených měst.  Aachen /Cáchy/ se mohou pochlubit bohatou historií, odpočívali tu již staří Římané. Milovníci historie mohou navíc v Dómu obdivovat korunovační trůn, relikviář Karla I. Velikého a Lotharův kříž z r. 1000.

V Baden-Badenu s gotickým kostelem ze 13.stol. a ženským klášterem /Kloster Lichtental/ se zase léčí hlavně chronická onemocnění a poruchy pohybového a nervového systému, gynekologické problémy.

A je tu také Wiesbaden s nejdelší  kolonádou v Evropě (z r.1825) a šestadvaceti horkými  prameny pomáhájícími při léčbě revmatismu a jiných poruch pohybového ústrojí, či Bad Doberan.

Toto přímořské lázeňské město s čínskými pavilony z 19.stol. je vyhlášené pro pozitivní účinky na srdeční poruchy a  poruchy pohybového ústrojí. Atrakcí je i úzkokolejná dráha „Molli“. Míst, kde mají lázně či wellnes je pochopitelně mnohem víc, takže spíš poradíme kliknout na www.germany.travel

Wiesbaden zdroj: tisková zpráva

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma