Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Neválejte se v Egyptě jen na plážích. Vyrazte na výlet!

Neválejte se v Egyptě jen na plážích. Vyrazte na výlet!
zdroj: Profimedia

O Egyptě se v poslední době mluví hlavně v souvislosti s volbami, různými nebezpečími pro turisty či hrozbou teroristického útoku. Faktem ale je, že je vše mírně nafouknutá bublina, jelikož, jak Egypťané potvrzují, oni sami by turisty nikdy neohrozili.

Turismus představuje převážnou část jejich příjmů. Ať už se letos do Egypta odvážíte či nikoliv, můžete s námi nahlédnout, co vše můžete zažít.

Káhira – Pyramidy – Muzeum

Jet do Egypta a nenavštívit Káhiru, je snad nepředstavitelné. Zájezdy nejsou rozhodně jen o pyramidách, ale součástí bývá i prohlídka Káhirského muzea, oběd na Nilu, popřípadě Alabastrová mešita. S největší pravděpodobností budete zavedeni do výrobny parfémů nebo papyru, což je ovšem jen skvělý obchodní tah, vzhledem k tomu že ihned po prezentaci výroby se vám budou snažit produkty „výhodně“ prodat. Cena takového zájezdu je 2000 korun, letecky cca 4000 korun.

Káhirské muzeum
Káhirské muzeum

Výlet za beduíny

Ať už na čtyřkolkách nebo v džípech, na tento zážitek rozhodně potřebujete šátek a sluneční brýle, protože se pouštní písek dostane snad opravdu všude. Čtyřkolky bych doporučila odvážnějším povahám, jelikož často vyrazíte se skupinou cizích lidí, o kterých netušíte, jak moc dobrými řidičskými schopnostmi oplývají. Ve vesničce beduínů vás čeká čaj, projížďka na velbloudovi, za poplatek občerstvení či vodní dýmka. Výlet přijde asi na 700 korun.

Beduínská vesnice
Beduínská vesnice

Potápění

Atraktivita potápění záleží především na oblasti, do které se vydáte. Nejkrásnější lokalitou pro tuto aktivitu je jižní Sinaj, kde se nachází i pět národních parků s neporušenými korály.

Potápění určené pro tzv. „šnorchlaře” probíhá ve skupinkách všech věkových kategorií, takže se stává, že vás občas nakopne malé dítě či čekáte na opozdilce. Na jachtičkách, které vás přepravují, nemusíte zasednout stinné místo, takže si s sebou vezměte opalovací krém, osušku a pokrývku hlavy. Nápoje a občerstvení by mělo být součástí ceny. Na tento zážitek si připravte asi 800 korun.

Podmořský svět na Sinaji
Podmořský svět na Sinaji

Jeruzalém a Petra

Vzhledem k tomu, že se jedná o celodenní výlety, budete si při svém pobytu muset vybrat jen jednu z variant. Doprava v obou případech většinou probíhá lodí přes Rudé moře, v horším případě jedete celou cestu autobusem.

Rozhodnete-li se pro Jeruzalém, můžete se těšit na koupání v Mrtvém moři a prohlídku města s výkladem průvodce, který vás zavede na nejznámější místa. Pokud jste spíše pro Petru, můžete se o ni dozvědět více v předchozím článku. Cena se pohybuje v rozmezí 3000 až 5000 korun, v ceně je zahrnut oběd.

Petra
Petra

Další možnosti

Egypt patří mezi neskutečně rozmanité země a rozhodně okouzlí. Pokud vás žádný z těchto zážitků dosud nenadchnul, můžete se ještě vydat po stopách křesťanství na Mojžíšovu horu nebo do Kláštera sv. Kateřiny. Pro milovníky egyptské civilizace je tu ještě Luxor a Údolí králů. A pro ty nejdobrodružnější povahy lety balónem, prosklené ponorky, pozorování hvězd nebo delfinárium. Stačí si vybrat.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma