Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Obří sumec! Čech ulovil stokilovou rybu

Obří sumec! Čech ulovil stokilovou rybu
zdroj: tisková zpráva

Český rybář chytil při průzkumu rybářsky méně známé evropské řeky stokilového sumce. Obr byl dlouhý 241 cm a měřil o 39 cm více než šťastný lovec Milan Filip, jenž rovněž není se svými 202 cm žádný drobeček. Jde o jednoho z největších sumců velkých ulovených českým rybářem.

"Hned po záběru bylo jasné, že mám na prutě obrovskou rybu. Naštěstí právě kvůli takovým obrům rybařím a měl jsem dostatečně pevné vybavení. Souboj se sumcem přesto trval 20 minut. Na břeh mi ho pomohli vyzvednout kolegové," popsal zdolávání ryby Milan Filip. „Sumec zabral na živou třiceticentimetrovou plotici. Tu samou noc jsem chytil další rybu okolo dvou metrů, která potvrdila, že jsme se ocitli v sumcařském ráji."

Obrázek zdroj: tisková zpráva

„Počasí nám nepřálo. Na druhou polovinu května bylo mimořádné chladno a hodně pršelo. Váleli jsme se tak týden v bahně. Kvůli husté lodní dopravě jsme navíc mohli rybařit jenom v noci. Neustále jsme museli hlídat, jestli nejede parník. Milanův úlovek tak byl pro nás všechny obrovskou satisfakcí,“ potvrdil šéfredaktor časopisu Kajman Radek Filip, jenž byl úlovku rovněž přítomen. „Šlo o mimořádně dobře stavěného sumce. V Česku by podobně dlouhá ryba pravděpodobně vážila pouze okolo 80 kg.“

Sumec byl po zdokumentování samozřejmě vrácen zpět do vody, aby mohl potěšit další rybáře.

Předchozí článek

Antonio Cassano

Následující článek

Poraďte si s krajkou!

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma