Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Plavte se po Karibiku

Plavte se po Karibiku
Plavba lodí, Belize | zdroj: Profimedia

Nechte se zlákat karibským sluncem a vyrazte na plavbu Karibikem!

Karibská oblast má skvělé podmínky pro plavbu po moři. Nejenom, protože je zde voda vždy teplá, ale i proto, že je zde mnoho nádherných ostrovů vhodných k návštěvě. Pokud sami nemáte kapitánské zkoušky, můžete vyrazit na okružní plavbu Karibikem.

Okružní plavby představují poznávací zájezdy nabízející široké možnosti pro poznávání míst, kde loď v průběhu plavby lodí kotví.

Není to tak dávno co byly okružní plavby po Karibiku pouze výsadou bohatých Američanů, kteří si na týdny dlouhých plavbách dopřávali odpočinku a veškerého luxusu, které tyto exotické cesty zahrnují.

Jenomže časy se mění a s finanční krizí přišel najednou velký nedostatek těch, kteří by za něco podobného utráceli tak velké peníze, proto se provozovatelé museli zaměřit i na jinou klientelu. 

Xunantunich, Belize.
Xunantunich, Belize.

Dnes si i týdenní plavbu může dovolit téměř každý. Jen pro představu, pokud se spokojíte s tou nejzákladnější kajutou, vás z Miami vyjde týdenní plavba zahrnující destinace Belize, Mexiko,Honduras a Caymanské ostrovy kolem 600 dolarů. Nebo třídenní plavba, která vás zavede, až k Bahamským ostrovům vyjde na 300 dolarů (všechny částky již zahrnují povinnou taxu a platí pro cesty začátkem března 2014). Ceny plaveb se liší podle ročního období i podle typu pokoje. K cenám je nutno připočítat cenu letenky (aktuálně od 600 dolarů včetně všech letištních poplatků a tax).

V ceně je kromě ubytování zahrnuto veškeré jídlo dostupné 24 hodin denně, přičemž výběr zahrnuje vše, co ji jen dovedete přestavit. Sladké, slané, ovoce, zeleninu, zmrzlinu, americkou,italskou, mexickou, mongolskou kuchyni, pizzu, burgery a ještě víc. A pokud nejste zvyklí stravovat se v luxusních restauracích, stanou se pro vás nevšedním zážitkem i každodenní večeře, které se skládají ze tří chodů a na výběr je většinou z deseti různých druhů. Ochutnat budete moci například různé druhy mušlí, šneky, ale i žabí stehýnka. Jediné, co není v ceně jsou alkoholické nápoje, které jsou relativně drahé.

Je libo žabí stehýnka?
Je libo žabí stehýnka?

Cena nezahrnuje ani organizované výlety. V každé destinaci můžete vyrazit buď sami na vlastní pěst, nebo si zakoupit organizovaný výlet.  K výběru je celá řada výletů a návštěva významných památek, jejichž cena se pohybuje od 30 do 150 dolarů.   

Na lodích se kromě kajut nachází velké venkovní kino, dva bazény, tobogán, mini golf, basketbalové a volejbalové hřiště, vířivky, lázně, fitness, běžecká dráha, restaurace, několik barů, noční klub, divadlo, kasino, několik obchůdků a spoustu dalších věcí. O zábavu se po celou plavbu stará zábavný animační tým, takže se na lodi určitě nudit nebudete.

Plavba zaoceánskou lodí je zážitek, na který se rozhodně nezapomíná. Za zaplacené peníze získáte prvotřídní péči, zábavu a relax v jedné z nejatraktivnějších částí světa. 

AUTOR: Veronika Čermáková

Obrázek zdroj: Redakce

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma