Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Pohodová dovolená na ostrově Kos

Pohodová dovolená na ostrově Kos
zdroj: tisková zpráva

Láká vás Řecko a vybíráte  místo, kam se vydáte o letošních prázdninách? Chcete si o dovolené moci užívat u moře,  ale zároveň podnikat výlety, sportovat a bavit se? Pak právě pro vás tu je dovolená na ostrově Kos.

Řecký ostrov Kos, je stále oblíbenějším cílem zahraničních návštěvníků. Nepatří sice k velkým řeckým ostrovům, ale nabízí pěkné přírodní scenérie a cenné  historické památky, díky nimž bývá někdy nazýván „malým Rhodosem. Turistům nabízí skvělé podmínky pro  cyklistické a pěší túry. Svou oblibu si získal díky svým písčitým i oblázkovým plážím, které lemují  na  114 kilometrů dlouhé  pobřeží  ostrova. Členité břehy a malé skalnaté zálivy zajišťují romantikům klid a soukromí pro nerušenou relaxaci.

Grecoland1 zdroj: tisková zpráva

Tip: Kos je ideálním místem klienty všech generací,  pro rodiny s dětmi i pro milovníky historie. Nabízí se tu řada zajímavých výletů, takže se rozhodně nudit nebudete.

Ostrov Kos byl podle starověké  mytologie sídlem obrů. Proslavil ho ale především zdejší rodák Hippokrates, nejznámější lékař starověku. Asklepion , kde Hippokrates předával své znalosti adeptům lékařství, je v současnosti nejnavštěvovanějším místem ostrova. Z Kosu se nabízí  na lodní výlety za poznáním okolních ostrovů jako Nissyros nebo Symi. Jednou z dalších  možností je návštěva Turecka  s prohlídkou orientálního bazaru ve městě Bodrum.

Letní noci jsou tak  příjemné

Mnoho lidí má dovolenou spojenou i s možností večerní zábavy. Milovníci nočního života si v hlavním městě ostrova přijdou na své.  Bary hlavního města se po setmění teprve probouzejí a v pobřežních uličkách je rušno někdy až do svítání!

ulička v Symi zdroj: tisková zpráva

 Tip: Dovolenou na ostrově Kos  lze příjemně spojit s nejrůznějšími sportovními aktivitami.

Můžete si třeba půjčit kolo a poznávat ostrov při cyklistických výletech. Po celém ostrově byly vybudovány cyklistické stezky, po nichž se můžete bezpečně vydat za poznáváním  zajímavostí a krás místní krajiny. Stezka pro cyklisty, využívaná také milovníky  kolečkových bruslí, vede i kolem celého pobřeží hlavního města Kos se spoustou antických a středověkých památek.

Kos – ráj surfařů

Kos nabízí spoustu příležitostí k mořským radovánkám, potápění a zkoumání podmořského života  a především   skvělé podmínky pro windsurfing a kiteboarding na větrnějším jihu.

Působí tu několik velkých center  vodních sportů s možností zapůjčení surfů i kiteboardů, , takže si nemusíte složitě vozit vlastní vybavení. A je to také výborná příležitost surfování vyzkoušet.

Kos - Windsurfing zdroj: tisková zpráva

Tip: Chcete-li si užít pohodovou dovolenou podle svých představ, obraťte na spolehlivou cestovní kancelář GREECE TOURS. Dovolená v Řecku bude skutečně časem relaxace, odpočinku a příjemně strávených volných dní.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma