Pražané mohou povečeřet "v oblacích"

26. 5. 2012 19:44 Tip na výlet autor: Michal Polák 0

Přes 400 lidí o tomto víkendu zjistí, jak chutná jídlo několik desítek metrů nad zemí. Firma na zážitky Allegria na Alšově nábřeží v centru Prahy otevřela takzvanou Restauraci v oblacích. Její hosté si tak budou moci na speciální plošině ve výšce 50 metrů vychutnat menu šéfkuchaře restaurace Cottocrudo hotelu Four Seasons.

, zdroj: Mediafax

"Víme, že tohle je ve světě, především třeba v Německu, strašně moc oblíbená věc, která se tam pořádá téměř každý víkend. Říkali jsme si, že je hrozná škoda, že si to v Čechách ještě neměl nikdo možnost vyzkoušet," řekla spolumajitelka pořádající společnosti Linda Vavříková. Podle ní se akce připravovala zhruba půl roku.

Hodinový zážitek

Zážitek stojí 3500 korun pro jednoho člověka. Na plošinu o délce devíti a šířce pěti metrů se vejde 22 hostů. Všichni jsou při jídle připoutáni pásy. Pět tun vážící plošina se do výšky dostane pomocí speciálního jeřábu.

Netradiční zážitek trvá přibližně hodinu. Plošina nejdříve vyjede s předkrmem do padesátimetrové výšky, poté se musí vrátit na zem pro hlavní chod a dezert. Stoupat bude o víkendu s různými hosty celkem dvacetkrát.

Gurmánský zážitek

"Menu je koncipováno od kuchaře z Four Seasons, aby to byl i gurmánský zážitek," podotkla Vavříková. Hosté si mohou zvolit ze dvou typů pokrmů. Vegetariánský obsahuje lasagne s chřestem, masový telecí líčka.

O tuto formu stolování s výhledem na Pražský hrad byl podle Vavříkové veliký zájem, a proto chce společnost nabídku letos ještě minimálně jednou zopakovat.

Firma Alegria nabízí přes 350 zážitků, z toho 60 se týká gastronomie. Nabízí také například seskok padákem, lekce golfu, jízdu v terénním vozidle nebo let akrobatickým letadlem. Působí na českém i slovenském trhu.

Tagy: restaurace otevření

Zdroje: ČTK

Přidat komentář Vstup do diskuze (0 příspěvků)

reklama

čtěte dále

Přidat komentář Vstup do diskuze