Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

První výstava křečků proběhne na Smíchově

První výstava křečků proběhne na Smíchově
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Výstava křečků a křečíků proběhne v sobotu 17. dubna ve Stanici mladých přírodovědců v Drtinově ulici 1a v Praze 5 na Smíchově. Akci, která je první svého druhu u nás, pořádá Český křeččí klub. Otevřena je od 10ti do 17ti hodin, vstup je 40 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti.

Výstava určená všem zájemcům o chov, potřeby i zajímavý život křečků, bude prodejní: malé zvířecí společníky tu lze získat do 100 Kč. Součástí akce bude i tombola s rozmanitými dárkovými předměty a chovatelskými potřebami. Na chovatele vítězného exempláře čeká zlatý pohár a na vítěze v kategorii „mladý chovatel“ velký čokoládový dort.

Jak uvádějí zástupci Českého křeččího klubu, chovatelstvím křečků se u nás vedle mnoha dětí zabývá i čím dál více odborníků, kteří se na výstavě přijdou pochlubit se svými nejkrásnějšími exempláři. Těch by mělo být okolo padesáti kusů.

K vidění budou největší, krásně vybarvení křečci syrští neboli zlatí i štíhlí křečíci čínští, chybět nesmějí ani známí křečíci džungarští s typickým tmavým proužkem na zádech.  V kategorii křečků syrských budou zastoupeni též křečci dlouhosrstí, saténoví a mezi chovateli stále více žádaní křečci čokoládové barvy. Znalkyně křeččí genetiky Jana Svobodová přiveze i největší výstavní raritu. „Křečci s vzácným modrým genem pocházejí z dánského chovu a naší veřejnosti se představí úplně poprvé,“ říká chovatelka, která na českém území kultivovala a rozšířila vzácný gen tzv. křečků - dalmatinů.

Jak dále uvádějí zástupci Českého křeččího klubu, cílem výstavy je nejen ukázat co nejhezčí a nejcennější křečky, ale i propagace jejich správného chovu. „Křeček bývá často prvním zvířecím mazlíčkem našich dětí a jako takový je u nás pevnou součástí rodinné historie,“ uvádí Viera Neizerová, mezi českými a slovenskými chovateli známá jako neúnavná propagátorka správné péče o křečky a křečíky.

Dlouholetá chovatelka a znalkyně křečíků džungarských zároveň upozorňuje, že i malinký a ve zverimexech až příliš laciný tvoreček není jen hračka a ke svému zdravému a spokojenému životu potřebuje odpovídající podmínky a zacházení. I proto výstava nabídne zadarmo poradenství, jak křečkům rozumět a dobře se o ně starat.


Více www.ceskykrecciklub.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma