Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Sardinie: byla tam bájná Atlantida?

Sardinie: byla tam bájná Atlantida?
zdroj: tisková zpráva

Hledáte exotiku, harmonii, dobrodružství, sportovní vyžití nebo vás lákají historické památky?

Sardinie, perla Středomoří leží, na západ od italského poloostrova, jižně od ostrova Korsika a dostanete se za pouhé 2 hodiny letu z Prahy. To, co Sardinie nabízí, uspokojí různorodé vrstvy klientů.

Sardinie má středomořské klima, většinu roku je tu příjemné teplo, prší jen málokdy. Léto trvá od května do října, ale i zimy jsou tu mírné. I když většina klientů touží po koupání v moři (a to je zde průzračně čisté a hrající všemi barvami modře), i mimo sezonu je tu mnohé k vidění (národopisné slavnosti, prohlídka památek, dokonce i možnost lyžování!).

Víte, že podle Platóna právě tady možná bývala bájná Atlantida? Ale i kdyby tomu tak nebylo, magická atmosféra je přítomna pořád. Třeba když stanete u pozůstatků dávné civilizace Nuragů, se strážnými věžemi a příbytky víl. K vidění je také fénický Tharros, sídliště z 8 století př.n.l., později přestavěné Římany, množství románských kostelů a katedrála Santa Maria v městečku Alghero. A máte-li zájem o folklór, okouzlí vás pestré sardinské kroje a pečlivě udržovaná tradice starodávných řemesel.
Stejně jako historické památky ohromí bohatost přírody – jedinečná středomořská fauna a flóra. Pláže s oblázky či s jemným bílým pískem, bizarní skalní útvary, jeskyně a mořem vytvořené skalní brány doplňuje směs hustých středomořských křovin, ve kterých se prolínají vůně divokých olivovníků, jalovce, rozmarýny, šalvěje či tymiánu.

Pozornému pozorovateli neunikne ani unikátní fauna (např. v mokřadech na pobřeží žije prý na 180 druhů ptactva, včetně plameňáků, a ve skalách zahlédnete divoká prasata, muflony a populární sardinské veverky). A jistě tu objevíte i spoustu dalších lákadel, které patří k ideální a nezapomenutelné dovolené. Pokud nezaváháte a budete mezi prvními 250 zákazníky, kdo si objednají dovolenou v půvabných oblastech Ogliastra a Oristano u Sardegna Travel, máte šanci získat letenku zdarma (150 míst do Ogliastra a 100 míst do Oristana)! Podobná nabídka platí pro ty, kdo budou cestovat trajektem na dovolenou v kempech kraje Ogliastra. Můžete tak ušetřit až téměř 10 tisíc Kč na osobu! Při pobytu na Sardinii pochopíte, proč právě zde je nejvyšší koncentrace lidí starších 100 let. Životní styl v souladu s přírodou bude mít pozitivní vliv i na vás. A jistě tu objevíte i spoustu dalších lákadel, které patří k ideální a nezapomenutelné dovolené.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma