Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Svatomartinské oslavy už 11. listopadu! Podává se propečená husička

Svatomartinské oslavy už 11. listopadu! Podává se propečená husička
Svatomartinská husa | zdroj: ThinkStock

Asi málokdo z nás si umí představit oslavy svatého Martina bez dozlatova upečené husy s knedlíkem a sklenkou svatomartinského vína. Pokud se Vám letos nechce doma trávit čas nad pečením právě svatomartinské husy, vyražte na gastro - kulturní výlet. 

Na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad se i letos chystají velkolepé Svatomartinské slavnosti. Startují v pondělí 11. listopadu v symbolický čas 11:11. Na loňském ročníku se prodaly neuvěřitelné dva miliony lahví pravého Svatomartinského vína. A na co se můžete těšit letos?

Na akci se představí 20 českých a moravských vinařů se svými chloubami, které nadělily letos vinice. Mimo to si přijdou na své také milovníci kvalitních dobrot - k dostání budou halušky, nepřeberné množství sýrů, nakládaných pikantností a samozřejmě také klobásy a salámy. Gastronomickým hřebem bude tradiční husa se zelím a knedlíkem. O hudební složku se postará cimbálová muzika, ale i host z Ukrajiny, kapela Atmasféra.

Součástí slavnosti bude také požehnání mladému vínu z úst místního faráře Zdeňka Wasserbauera. Každý si najde kus toho "svého". Zastavte si i Vy a oslavte svatého Martina tak, jak žádá tradice.

 

 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma