Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Svět zblízka: Argentina

Svět zblízka: Argentina
Buenos Aires | zdroj: wikipedia

Srdečně Vás zveme na další besedu z cyklu Svět zblízka, která se bude konat v úterý 20. listopadu od 19:00 v kavárně POTRVÁ v Praze 6 - Dejvice.

Když uslyšíte jména jako Evita Peron, Che Guevara, Maradona, Messi, Carlos Gardel, určitě si vybavíte Argentinu. Chtěli bychom vám o této zemi říci více. Pojďte se s námi vydat na cestu přírodních krás, ale i porovnání kultur, nahlédnutí pod pokličku smýšlení i cítění místních, sdílet radost, otevřenost, hravost a energii ze života.

Most Puente de la Mujer v Buenos Aires.
Most Puente de la Mujer v Buenos Aires.

Na co se můžeme těšit?

Přijďte se podívat na život v provinciích, ale i tzv. Paříži Jižní Ameriky, Buenos Aires, kde se zrodilo tango. Lidé sem přijíždí za studiem i za prací z celé Jižní a Střední Ameriky. Střetává se zde bohatství s naprostou chudobou. Provedeme vás rytmy v muzice, ale i každodenním životem, kde najdete folklor. Napovíme vám, kdo jsou to gaučos a odkud pochází nejlepší steaky. Argentina– země, kde korupce, lež a nebezpečí se potkává s hrdostí, láskou a obrovskou sílou přátelství. A znáte maté? Přijďte ochutnat či vychutnat. Pití tohoto nápoje spojuje lidi dohromady a dává možnost vymezit si čas na odpočinek a přátelé.

Z Buenos Aires pochází i vášnivé tango.
Z Buenos Aires pochází i vášnivé tango.

Příběhy z cest

Besedou vás provedou argentinský Maxi a česká Ange, která procestovala sever Argentiny, zamilovala si muziku, místní kulturu a lidi i rytmus života, dala stopku cestování a rozhodla se věnovat perkusím a rozvíjet svou vášeň během roku života v Buenos Aires. Také budete moci zhlédnout natočenou práci a život pouličních umělců. Na besedě budete mít možnost se našich hostů na cokoli zeptat! Tak tedy neváhejte a přijďte!

AUTOR: Eva Málková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma