Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Tak trochu neobvyklý pobyt pro horkokrevné v ledovém hotelu

Tak trochu neobvyklý pobyt pro horkokrevné v ledovém hotelu
zdroj: tisková zpráva

Nepochybuji o tom, že jste již někdy v minulosti zhlédli Andersenovu "Sněhovou královnu".V tomto hotelu, který se nachází ve švédské vesničce Jukkasjärvi se budete cítit stejně tak. Ale pospěšte si, protože tento "zimní palác" každoročně na jaře taje.

Tento nápad dostal místní aktivista Ynqve Bergqvist. Na podzim roku 1990 zde postavil iglú neobvykle velkých rozměrů. Dnešní Ledový hotel však není pouhopouhou stavbou z ledu a sněhu. Má symbolizovat místní tradice, zvyky, přírodu a historii tohoto městečka. Led, z kterého je tato dominanta Jukkasjärvi stavěna, se dokonce vyváží do světa, kde se staví podobné ledové hotely. A se stavěním se opravdu každoročně nezahálí, protože každým rokem je stavba větší a větší.

Během zimních měsíců vyroste dílo o rozloze několika tisíc m2. To pak obdivují turisté a návštěvníci z celého světa až do doby, kdy přijde první slunce, které rozpustí všechen led a sníh.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na co se můžeme těšit

Ledová kaple, která se zde nachází, se stala oblíbeným a neobvyklým místem pro konání svateb.

Bez návštěvy nezůstává ani Absolut ice bar, kde je vodka podávána jak jinak, než v ledových pohárech. Jak již z názvu je jasné, můžete se zde nechat i ubytovat. Vybrat si můžete hned ze tří druhů pokojů.

Celý článek naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma