V Prachaticích se budou degustovat ryby a víno
11. 6. 2013 – 17:40 | Zajímavosti | Danica Klein | Diskuze:

Zhruba 150 vzorků vín ze 40 vinařství, různě sýry a pokrmy z ryb mohou lidé ochutnat v pátek a v sobotu v Prachaticích. Koná se tam festival Sýry, ryby a víno. Organizátoři tak poprvé spojí dvě akce dohromady. V minulosti pořádali vždy zvlášť festivaly Sýry a víno a Ryby a víno. Novináře o tom dnes informoval ředitel přehlídky Michal Kočan.
"Rozhodnutí uskutečnit obě akce v jednom termínu si vyžádala mimořádná organizační, technická i finanční náročnost," uvedl. Festival se opět koná ve staré prachatické radnici a na Velkém náměstí.
Své produkty nabídne návštěvníkům přes 40 vinařství z Česka a Rakouska. Sýry na festival dovezou mimo jiné i mlékárenské společnosti z Bavorska a Slovenska.
Lidé, kteří se na přehlídku chystají, se mohou těšit i na výrobky z tuzemských ryb. "Číslem jedna je český kapr, dále pak amur a z lososovitých ryb pstruh duhový a siven. Kromě pokrmů z čerstvých ryb budou prezentovány vynikající uzené ryby a výrobky studené rybí kuchyně," řekl Kočan.
V doprovodném programu mohou návštěvníci sledovat filetování sladkovodních ryb, které tradičně předvedou studenti Střední rybářské školy Vodňany. Součástí festivalu budou i tematické besedy a výstavy. Více informací lidé najdou na webu přehlídky.