Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Zavítejte s horolezci do Ekvádoru. Základní tábor - Barevná kavárna

Zavítejte s horolezci do Ekvádoru. Základní tábor - Barevná kavárna
zdroj: tisková zpráva

V rámci cestopisných besed v Barevné kavárně se můžete setkat českými dobrodruhy, kteří navštívili odlehlé kouty naší modré planety. V lednu jste měli možnost si vychutnat Galapágy na souši i pod vodou a tento čtvrtek, 23. února od 19:00, na vás čeká horolezec Petr Oczko, s nímž se vydáme do Ekvádoru.

Barevnou kavárnu naleznete nedaleko Náměstí Míru na adrese Londýnská 30. Její výsadou je, že veškeré prostory jsou nekuřácké a v dolní části, resp. zrekonstruovaných sklepních prostorech, se nachází sál, kde se konají pravidelné kulturní akce, tedy i cestopisné besedy. Kavárnu zdobí malby romského malíře Palyho Paštiky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Laponsko i Nový Zéland

Cestopisné večery jsou zde pořádány od roku 2010 a návštěvníci se mohou těšit na neustále bohatý program. Na sklonku loňského roku jste mohli zhlédnout fotky z expedice do Norska, naLofoty a na Island, v lednu letošního roku pak želví souostroví Galapágy. Tento čtvrtek se můžete těšit na již zmiňovaný Ekvádor a 22. března pak na putování za půlnočním sluncem v Laponsku s Tomášem Kubíkem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Bohatý program

Barevná kavárna nemá večery vyhrazené pouze cestovatelům, ale co týden, je zde pořádaná jiná akce. Buď se jedná o koncerty nebo přednášky, případně o filmová promítání. Během března se můžete zúčastnit filmové noci na téma sci-fi, případně promítání dramatu V řetězech. Vstupné na akce je dobrovolné.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,680 23,860
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma