Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Zimní novinky z Jižního Tyrolska

Zimní  novinky z Jižního Tyrolska
zdroj: tisková zpráva

Každé středisko se snaží přilákat stále více lyžařů a ne jinak je tomu i v Jižním Tyrolsku. Zde je pár tipů, proč byste se měli letos na zimní dovolenou vydat právě do severoitalských Dolomit.

Lyžařský  areál Dolomiti Superski přichází v zimní sezóně 2009/10 se speciální nabídkou: děti do osmi let (narozené po 28. listopadu 2001) získají při koupi dospělého skipasu dětský skipas stejného typu a délky zdarma, mládež od 8 do 16 let může zase při nákupu vícedenního skipasu (v maximální délce 28 dní) počítat se slevou až 30 %. Rodiny s více než dvěma dětmi dostanou při nákupu vícedenních skipasů také slevu. A sice v případě, že si skipasy nakoupí hromadně a mohou prokázat svůj příbuzenský vztah. 

Žhavou novinkou mezi mladými sportovci je lyžařský styl freestyle, jehož obliba se každý rok zvyšuje. Skoky, salta a jiná vzdušná akrobacie – to je nový trend v lyžování teenagerů. Z tohoto důvodu rozšířil komplex Dolomiti Superski v zimní sezóně 2009/2010  svou nabídku o speciální akci “DROP IN” Freestyle Day. Mezi vyznavači freestylu se výraz „drop in” používá k označení prvního setkání s touto zábavnou aktivitou. „Drop in” je ale zároveň varováním pro ostatní, že se dotyčný právě chystá na zdolání některé z překážek ve snowparku. Každý tak pochopí, že se dává do pohybu a dá si pozor, aby nedošlo ke střetu nebo zranění.

Cílem akce je představit účastníkům freestylové techniky, bezpečnostní pravidla a vysvětlit důležitost ochrany přírody.  Zúčastnit se mohou mladí lidé od 12 do 18 let. Zkušení lektoři celkem 22 lyžařských škol jim ukážou nové způsoby jízdy na lyžích či snowboardu, při kterých se občas ocitnou i hlavou dolů. Série freestylových dnů bude probíhat pravidelně od poloviny ledna 2010: dvakrát týdně budou dny freestylu probíhat ve 20 snowparcích areálu Dolomiti Superski – ve středu pro ty, kteří tu tráví svou zimní dovolenou a v sobotu pro ty, kdo přijedou jen na víkend. 

Lanovka “Marchner”  ve středisku Kronplatz s novými vyhřívanými koženými sedadly představuje světovou senzaci. Skvěle tak zapadá do konceptu areálu Dolomiti Superski uspokojit stále vzrůstající požadavky hostů na kvalitu.

Údolí Alta Badia se na tuto zimní kulinářskou sezónu připravilo se vší parádou. Můžete se těšit na jedinečné spojení nejrůznějších gurmánských pokušení a lákavé nabídky zimního sportování.  Na jihotyrolském nebi září celkem 15 michelinských hvězd, kterými bylo oceněno 14 restaurací. Taková koncentrace je jedna z nejvyšších na celém světě. Tento rok se kuchaři ze špičkových restaurací zaměřili na speciality regionální kuchyně. Spolu s kolegy z horských chat a salaší budou usilovat o souhru vysoké gastronomie a místních tradic. Až do poloviny ledna mají navíc návštěvníci možnost dávat své hlasy dobrotám, které jim v horách nejvíce chutnaly. Kuchař, který získá největší počet hlasů, si zajistí bezplatnou účast na Jihotyrolském poháru kuchařů v Alta Badia.  

Během této zimní sezóny si návštěvníci oblasti Alta Badia mohou vychutnat nezapomenutelnou typicky jihotyrolskou snídani v nadmořské výšce 2000 metrů. Horská chata Col Alto nabízí po celou zimu každé úterý v 7,00 a 7,30 dopravu rolbou z návsi v Corvaře. Během vydatné snídaně si můžete vychutnávat nezapomenutelnou vyhlídku a až se dostatečně posilníte, nazujete lyžáky a po čerstvém prašanu sjedete dlouho před otevřením vleků dolů do údolí.   

Hotel Mountain Living Residence Hotel Lagació zahájí provoz ve vesničce San Cassiano v oblasti Alta Badia 1. prosince 2009. V jihotyrolském hodnocení ekologických parametrů získala budova stupeň A, splňuje tedy ta nejvyšší kritéria. Všechny potraviny, které se podávají k snídani, obědu i večeři pocházejí z bio produkce. Hotelový servis nabízí navíc vskutku univerzální služby – zajistí vám skipas, lyže, lyžáky a další potřebné vybavení. Cena za apartmá se snídaní začíná na 140 € za noc. 

V klidném prostředí údolí Gröden/Val Gardena bude 23. prosince 2009 otevřen tříhvězdičkový hotel Piz Seteur. Hotel nacházející se v nadmořské výšce 2000 metrů přímo na úpatí horského masiv Langkofel/Sasso Lungo nabídne malý počet exkluzivních pokojů, zařízených především dřevěným nábytkem. Skvěle si tu užijete také relaxaci a wellness – k dispozici jsou hostům sauny, vířivky či Kneippova lázeň (lázeňská procedura založená na střídavé koupeli nohou v horké a studené vodě, která podporuje krevní oběh). Místní restaurace vás jistě zaujme širokou nabídkou místních specialit, mezinárodní i středomořské kuchyně. Cena ubytování s polopenzí začíná na 106 € za osobu a noc a zahrnuje snídaňový bufet a večeři o čtyřech chodech se salátovým bufetem a bohatým výběrem předkrmů. 

Po nedávné  rekonstrukci byl hotel Alpin Garden Wellness Resort  v Ortisei, v údolí Gröden/Val Gardena oceněn kvalitou pěti hvězd. Každý z 30 pokojů a apartmánů je zařízený v jiném duchu. Hotelová restaurace nabízí domácí středomořské speciality z čerstvých surovin. Rozlehlý wellness areál, který se rozkládá na dvou podlažích a zaujímá plochu více než 1000m2, se skládá z vodního světa, několika saun a fitness zóny. Špičkově vyškolený personál také nabízí bohatou škálu masáží a zkrášlovacích procedur. Ceny za služby all-inclusive se pohybují od 700 € za osobu na 7 nocí.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma