Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Andalusie: Ojén, městečko duchů?

Andalusie: Ojén, městečko duchů?
Ojén, Andalusie | zdroj: StudentPoint.cz

Je to obyčejné španělské městečko nebo místo s děsivou, duchařskou atmosférou?

Ojén je malé městečko na jihu Španělska. Všichni lidé se tu znají, jsou jako jedna velká rodina. Obyvateli jsou hlavně lidé vyššího věku, ale najde se tu i spousta mladých. Za nočním životem se ovšem musíte rozjet do větších měst. 

Přesto sem ale jezdí mnoho návštěvníků, rostou zde totiž různé bylinky, které se užívají v medicíně, například heřmánek, fenykl, rozmarýn nebo tymián. V okolí se ale také nacházejí teritoria, která jsou chráněná. Před pár lety Ojén zasáhl velký požár, který vznikl z vysokých teplot. Shořela většina lesního porostu v okolí. Ačkoli to pořád není, co to bývalo, postupně se půda zase zalesňuje.

Město vypadá na první pohled celkem nudně, ale nenechte se zmýlit. Jedním z obyvatelů Ojénu je totiž duch dívky, která se tu dočkala neblahého osudu. 

Stopování není úplně bezpečné ani pro ty, co stopaře naberou.
Stopování není úplně bezpečné ani pro ty, co stopaře naberou.

Dům hrůzy? Lidé kroutí hlavami, ale k domu se moc nepřibližují 

Vypadá jako obyčejný dům, ale je opředený tajemstvím. Projedete kolem něj, pokud se vydáte do Ojénu po silnici vedoucí z Marbelly. Opuštěná chalupa v zatáčce. Už od prvního pohledu je vidět, že tam nikdo nebydlí. Říká se, že před lety se právě v této zatáčce stala autonehoda, při které zemřela mladá dívka. Objevuje se vždy v nočních hodinách a stopuje projíždějící vozidla (takže si dejte pozor koho si pustíte do auta). Zoufalá duše, která se chce dostat z místa svého posledního utrpení. Ovšem, pokud jí umožníte svézt se s vámi, po dvaceti, třiceti metrech zmizí. Lidé říkají, že existuje určitá hranice v obou směrech, kterou duch nesmí překročit, nemůže se dostat příliš daleko od místa nehody.

Dívka vám nic neudělá, nezůstala tady na zemi kvůli pomstě, jen hledá jakési východisko, způsob, jak „přejít dál“. Nikdo neví, jak jí pomoci. 

Američtí scénáristi shánějí inspiraci, kde se dá           

Možná vám tento příběh trochu připomíná pilotní epizodu seriálu Lovci duchů (Supernatural). Co my víme. Třeba tam opravdu byli scénáristé na dovolené.

AUTOR: Julie Gonzálezová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma