Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Čerstvě zasněžené svahy zalité sluncem

Čerstvě zasněžené svahy zalité sluncem
Krkonoše | zdroj: Profimedia

Vytoužený přírodní sníh pokryl sjezdovky skiareálů Herlíkovice, Šachty, Kamenec, Kašperské Hory a Mariánské Lázně. Změna počasí viditelná i ve městech se o to více promítla na horách, pilně se zasněžuje, k tomu padá přírodní nadílka a sluníčko nešetří svými paprsky. Atmosféra na horách je ideální pro blížící se prázdniny.  

Herlíkovice v Krkonoších nabízejí 30 cm sněhového mixu z přírodního a technického sněhu a dle vyjádření vedoucího skiareálu Marka Lamberta je areál ve skvělé kondici: „Počasí přeje zasněžování a k tomu pomáhá příroda jak může. Sjezdovky jsou upravené a zima je konečně v plném proudu. Kromě tradičního lyžování se u nás pořádají doprovodné akce jako je dnes testování lyží Head a po celý víkend je u dolní stanice lanovky na Žalý zábavná zóna plná soutěží. Zveme tedy všechny natěšené lyžaře k nám do slunečných Herlíkovic.“

Šachty ve Vysokém nad Jizeroujsou opět v provozu: „Areál má otevřené obě části, vyzkoušet si návštěvníci mohou tedy jak Šachty tak Větrov. Otevřeno je od soboty 25. denně od 8.30 do 16 hodin,“ uvádí vedoucí skiareálu Ladislav Kučera.

Kamenec v Jablonci nad Jizerou láká zejména na svou červenou sjezdovou trať, která se pyšní dostatkem sněhu a dle slov vedoucího skiareálu Michala Kopeckého je proč zavítat právě tam: „Máme výborné podmínky pro lyžování a v provozu kromě velkého vleku i dětský vlíček s lyžařskou školou. Kromě denního provozu u nás funguje i večerní lyžování od šesti do devíti.“

Kašperské Hory jsou v provozu denně od 9 do 17 hodin a poté večerní lyžování od 18 do 21 hodin pravidelně ve středu, pátek a sobotu. „Víme, že Kašperky jsou rodinný areál, proto děláme vše  pro to, aby si zalyžovala celá rodina. Otevřena je i dětská školka pro malé lyžaře,“ říká vedoucí Karel Pokorný.

Mariánské Lázně  mají před sebou velký úkol a to zasněžit i sjezdovku zvanou Krakonoška. Zatím se jezdí na „slalomáku“, v provozu je lyžařská školička včetně vyhřívané herny a skiservis. „ Lyžuje se denně od 9 do 16 hodin a pak v pátek a ve středu jedeme i večer od šesti do devíti,“ dodává Vladimír Černý, vedoucí lyžařského střediska, kde se 8.-9. února bude konat evropský pohár ve snowboardingu.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma