Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Cestujeme na měsíc. Nebo na Měsíc?

Cestujeme na měsíc. Nebo na Měsíc?
Měsíc | zdroj: tisková zpráva

Lidé se v dnešní době dostanou prakticky kamkoliv. Tak proč neletět i na Měsíc? A třeba i na měsíc?  

V roce 1902 Georges Méliès natočil film Cesta na Měsíc. Jistě netušil, že to bude za sto let blízká realita. Podle některých odborníků by již za deset let mohlo pár vyvolených odletět do kosmu. Chcete to být právě vy? Nachystejte si několik milionů, zvládněte školení v NASA, seberte notnou dávku odvahy a především věřte, že se tomu tak stane.

Vyměňte fádní dovolené za něco extra!! Zkuste se nad tím alespoň zamyslet. Jaké by to bylo? Co si sbalit do batůžku? Čtěte dále a zjistíte, na co se mohou vaši potomci těšit.

Neil Armstrong.
Neil Armstrong.

Proleťte se!

Kosmické hotely by mohly mít vlastní přitažlivost, takže se cestující nebudou muset pohybovat ve stavu beztíže. Kdyby se vám však po létání zastesklo, můžete tak učinit ve vyhrazených prostorách. Pokoje budou luxusně vybavené a nebudou chybět ani společenské prostory a místa pro zábavu. Určitě se těšte na měsíční bowling. Takže pokud už vás omrzelo válení se u moře či horské pochody, čekejte a šetřete. Již je naplánovaných mnoho projektů, avšak povětšinou nedopadají šťastně. Jak momentálně vypadá vize? Počítá se s dvoutýdenními expedicemi pro odborníky. A v druhé polovině dvacátých let by tam měli kosmonauti stavět stálou základnu.

Vlastníkem vesmíru

Když už jsme v té kosmické atmosféře, proč ji nemít i kousek doma? Udělejte radost sobě nebo vašim blízkým. Kupte si pozemek na Měsíci. Nemusíte mít na svém kontě statisíce ani desetitisíce. Obvykle k tomu stačí pár set korun. Poté vám bude patřit pozemek o rozloze přibližně čtyř tisíc čtverečních metrů. Koupi tohoto pozemku budete vlastnit velmi neobvyklou nemovitost. A co s tím? Dáte si pozemkový list na zeď obývacího pokoje či do kanceláře a budete se těšit, jak jej budou obdivovat přátelé.

Pozemek na Měsíci.
Pozemek na Měsíci.

AUTOR: Lenka Reichlová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma