Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Do Říma za jídlem!

Do Říma za jídlem!
Restaurace, Řím | zdroj: ThinkStock

Protože Řím není jen o památkách, ale i skvělé kuchyni, rozhodla jsem se vám dnes poskytnout několik tipů, kde se v Římě královsky najíst.

Italská kuchyně

Italská kuchyně patří bezpochyby k nejlepším na světě. Není divu, že se touto kuchyní inspirovaly mnohé další. A není to vše jen o pizze, těstovinách a kávě. Například těstovin rozlišují Italové na čtyři sta druhů! Dále si můžete vybrat mezi různými druhy masa, ryb, zeleniny připravené na mnoho způsobů, zmrzliny a stovek dezertů.

Il Pomodorino

Restauraci Il Pomodorino najdete nedaleko centra města v těsné blízkosti Španělských schodů nebo Vily Borhgese. Zvenčí poměrně nenápadná restaurace, řeknete si na první pohled. Ve skutečnosti má tři patra, pět obrovských sálů a součástí je i pizzerie. Zde se na prvním místě zaměřují na speciality typicky římské, jako jsou například: gli spaghetti alla carbonara, i bucatini all´amatriciana nebo suppli, což jsou rýžové krokety plněné sýrem. Otevřená je denně v časech od 12:00-15:00 a od 19:00-24:00  

Adresa: Via Campania, 45/e 

Mizzica.
Mizzica.

Mizzica

V případě, že vás přepadne chuť na sladké a zároveň byste rádi vyzkoušeli něco sicilského, pak jste tady na správném místě.  Zde najdete nejautentičtější sicilské pokrmy a dezerty. Samozřejmě nechybí káva, ani typický sicilský aperitiv. Atmosféru nádherně dotváří italští studenti, kteří jsou nejčastějšími návštěvníky tohoto místa, protože se nachází ve studentské čtvrti nedaleko univerzity.

Adresa: Via Catanzaro, 30/36,Roma

Cassata siciliana.
Cassata siciliana.

Tazza D´oro

Tazza D´oro, nejpreferovanější kavárna všech Římanů a zároveň nejznámější na světě. Je to historické místo, jehož klientelu tvoří široká veřejnost, od nejvlivnějších italských politiků, slavných osobností, po prosté studenty či řemeslníky. Zde můžete ochutnat nejen kávu, ale i různé druhy čajů a italských likérů. A proto, budete-li v Římě, určitě nesmíte vynechat návštěvu Tazza D´oro. Nachází se naproti jedné z dominant Říma, a to chrámu Pantheon.

Adresa: Via degli Orfani, 84, Roma

Spaghetti alla carbonara.
Spaghetti alla carbonara.

Sant´Eustachio

A protože kávy není nikdy dost, je tady další kavárna, Sant´Eustachio. Traduje se, že právě zde dostanete to nejlepší espresso v Římě. Tato kavárna byla otevřena již ve třicátých letech, konkrétně roku 1938. Mozaiková dlažba a nábytek jsou do dnes původní. Zajímavostí je, že espresso dostanete již slazené. Takže v případě, že svou kávu pijete raději bez cukru, musíte na to předem upozornit. Sant´Eustachio leží v centru města pár kroků od náměstí Piazza Navona.

Adresa: Piazza di Sant'Eustachio, 82, Roma

AUTOR: Jana Kubíková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma