Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Jižní Tyrolsko - rodinný lyžařský ráj

Jižní Tyrolsko - rodinný lyžařský ráj
Rodinná dovolená v Itálii | zdroj: www.snow.cz

Největší lyžařská síť světa Dolomiti Superski je více než přátelská k rodinám s dětmi a nabízí jim výhodné lyžování. O děti tu bude skvěle postaráno, zalyžují si zdarma a ještě se při tom výborně pobaví. Přidejte k tomu 300 slunečných dní každý rok a máte dokonalou dovolenou takřka jistou.

Jihotyrolskou síť rodinných hotelů Familienhotels tvoří 26 nezávislých hotelů vhodných pro rodiny. V každém z hotelů se o děti postarají kvalifikované a zkušené chůvy, rodiče tak budou mít čas na sebe a na lyžování. Hotely musí splňovat přísná kritéria, nutná pro skvělou rodinnou dovolenou - např. pokoje upravené pro rodiny, dohled nad dětmi i během jídla, speciální programy pro děti, atd.

Právě podle kritérií, které musí hotely splňovat, jsou rodinné hotely rozděleny do tří barevných skupin - žluté, oranžové a červené. Žluté splňují základní kritéria, oranžové vyhovují základním a nadstandardním kritériím a červené jsou opravdu ty nejlepší, které splní očekávání nejnáročnějších hostů. Jedním z nich je i rodinný hotel Cavallino Bianco, který je určený výhradně pro rodiny s dětmi. Hotel leží ve vyhlášeném jihotyrolském údolí Val Gardena, které je součástí oblíbeného okruhu Sella Ronda.

S dětmi můžete vyrazit na sáňky nebo na sněžnice, projet se na koni, na bruslích nebo na běžkách. Ideálním místem pro rodinnou dovolenou je vysokohorská pastvina Seiser Alm/Alpe di Siusi. Právě zde se mohou vaše děti jednoduše naučit lyžovat, protože od letošní zimní sezony zde lyžařská škola Skischule Schlern 3000 nabízí výuku lyžování v českém jazyce.

Snowtubing na Kronplatzu

Snowtubing nabízí skvělou zábavu pro malé i velké. Zkuste si i vy sjet sjezdovku ve velké pneumatice - ať už ve dne, nebo v noci, kdy to je ještě napínavější. Kdykoliv během dne a bez předchozí rezervace si můžete užít tuto jedinečnou zábavu.

snow zdroj: BBC

„Drop in“ Dolomiti Super Freestyle Day

Oblíbenou disciplínou mezi mladými sportovci je lyžařský styl freestyle, jehož popularita se každý rok zvyšuje. Skoky, salta a jiná vzdušná akrobacie – to je nový trend v lyžování teenagerů. Z tohoto důvodu pořádá komplex Dolomiti Superski v zimní sezóně 2011/2012 další ročník “DROP IN” Freestyle Day. Mezi vyznavači freestylu se výraz „drop in” používá k označení prvního setkání s touto zábavnou aktivitou.

„Drop in” je ale zároveň varováním pro ostatní, že se dotyčný právě chystá na zdolání některé z překážek ve snowparku. Každý tak pochopí, že se dává do pohybu a dá si pozor, aby nedošlo ke střetu nebo zranění. Cílem akce je představit účastníkům freestylové techniky bezpečnostní pravidla a vysvětlit důležitost ochrany přírody. Zúčastnit se mohou děti od 12 do 18 let.

zdroj: youtube.com

Zkušení lektoři celkem 23 lyžařských škol jim ukážou nové způsoby jízdy na lyžích či snowboardu, při kterých se občas ocitnou i hlavou dolů. Série freestylových dnů zde probíhá pravidelně od poloviny ledna letošního roku. Dvakrát týdně se dny freestylu konají ve 21 snowparcích areálu Dolomiti Superski – ve středu pro ty, kteří tu tráví svou zimní dovolenou, a v sobotu pro ty, kteří přijíždějí jen na víkend.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma