Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Lavina zábavy ve sportovním komplexu Avalanche

Lavina zábavy ve sportovním komplexu Avalanche
Lyžování | zdroj: ThinkStock

Slovo Avalanche znamená v překladu lavina. A lavina možností vás zavalí, když přijedete do sportovního komplexu Avalanche.

Hurá na lyže

Pár kilometrů od města Bruntál je nový hotelový areál Avalanche, který nabízí veškeré hotelové služby, ale především sportovní zázemí. V letošním roce se turistům otevřou nové ubytovací jednotky a další dvě lyžařské sjezdovky s lanovkou. Díky tomuto komplexu se neznámá vesniceDolní Moravice již stala vyhledávanou oblastí především pro rodiny s dětmi.V zimě můžete využít Ski park, který skýtá již jednu čtyřsedačkovou lanovku, dva kratší vleky i snowboardové atrakce. Jestliže nemáte zimní vybavení nebo jste ještě nepronikli do tajů lyžařského umění, pak nezoufejte. Vše je zde připraveno pro vás. Půjčovna i zkušení instruktoři.

Toto se vám stát nemůže. Zkušení instruktoři z Avalanche se o vás postarají.
Toto se vám stát nemůže. Zkušení instruktoři z Avalanche se o vás postarají.

Důmyslné provedení

Aby vás při večeři či v pokoji nerušil zvuk lanovky, hudby, sněžných děl nebo pronikavé světlo na osvětlené večerní sjezdovce, je lyžařský areál přibližně 300 metrů od hotelů a bungalovů. Avšak mezi lanovkami a hotelem pendluje skibus, který vás tam dopraví. Celý areál je zasazen v přírodě mezi dvěma malými vesnicem a i SkiI areál je oddělen lesíkem. Proto se zde můžete oddávat klidu a obklopit se všudypřítomnou přírodou. Kdo by nechtěl trávit čas jen pár kilometrů od nejvyšší hory Slezska a Moravy v místě, kde je vzduch tak čistý? Pokud si nejste ještě jistí, zda do hotelu Avalanche vyrazit nebo ne, můžete přijet jen nanečisto na jednodenní lyžovačku. Pravda, že pro profesionální jezdce kopec není, ale rodiny s dětmi si na širokém a upraveném kopci najdou vhodné  místo.

Zasněžené Jesníky jsou opravdu nádherné.
Zasněžené Jesníky jsou opravdu nádherné.

Vyzkoušejte i něco jiného

Nelyžujete? Nevadí. Pokud to počasí dovolí, můžete si  na místním rybníku zabruslit nebo zablbnout na nafukovacích duších – snowtubingu. V areálu je rekondiční centrum s masážemi, solnou jeskyní, bazénem i posilovnou. Večer určitě zajděte do sklípku na sklenku dobrého vína a zahrajte si bowling. A pokud se vám bude chtít vyjet dál, vydejte se na Praděd. I tam si na své přijdou milovníci zimních sportů, ale představa přeplněných vleků, stokorunového parkovného a tlačenice v autobuse z Hvězdy na Ovčárnu mě odrazuje.

Na gumových člunech - snowtubingu si užijete spoustu zábavy.
Na gumových člunech - snowtubingu si užijete spoustu zábavy.

Nemyslete si, že tento areál žije jen v zimě. Naopak. I v létě má Avalanche své kouzlo. Ale o tom zase až jindy.

AUTOR: Lenka Reichlová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma