Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Noční dvanáctihodinovka na Monínci! Zúčastnit se může každý!

Noční dvanáctihodinovka na Monínci! Zúčastnit se může každý!
Noční lyžování (ilustrační foto) | zdroj: ski.com

Hodně zajímavý a netradiční závod se pojede v pátek 18.1. ve Skiareálu Monínec na České Sibiři. Čeká nás noční maraton na lyžích a snowboardech o skvělé ceny.

Tento dvanáctihodinový, noční ski maraton se koná poprvé v České republice! Dovolte, abychom Vás pozvali na první ročník nočního, dvanáctihodinového, ski maratonu, který se koná 18. ledna 2013 ve sportovním areálu Monínec.

Jedná se o zcela unikátní systém vytrvalostního závodu na lyžích a snowboardech, který se koná v noci, a to přesně mezi sedmou hodinou večerní a sedmou hodinou ranní. Soutěžící závodí buďto jako jednotlivci, nebo jako dvoučlenné týmy.

Principem závodu je co nejčastější projetí měřeného úseku sjezdovky, jejíž délka činí skoro 1300 metrů. Ten, kdo projede tímto úsekem v časovém limitu 12-ti hodin nejčastěji, vyhrává. V rámci týmů se průjezdy sčítají.

Netradiční sportovní disciplina

Mimo sportovní části celého projektu se mohou nejen samotní závodníci, ale hlavně jejich doprovody a diváci těšit na doprovodný program v podobě super zásobených barů, kvalitní hudební kulisy, krásných hostesek a soutěží.

„Před několika lety jsem podobnou akci viděl v jednom z alpských středisek a celková atmosféra, počet přihlížejících diváků a opravdové sportovní výkony zúčastněných mě nadchli natolik, že jsem si řekl, že tohle musíme představit v ČR“, řekl Jaroslav Krejčí, ředitel sportovního areálu Monínec.

K dnešnímu dni je již přihlášeno několik desítek jednotlivců i týmů. Svou účast zvažují dokonce i některé známé osobnosti, které si chtějí vyzkoušet tuto netradiční sportovní disciplínu. Zdá se tedy, že se můžeme těšit na drsný závod plný extrémních situací i vtipných momentů.

Zdroje:
4elements.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma