Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Proč Praha přitahuje tolik turistů z celého světa?

Proč Praha přitahuje tolik turistů z celého světa?
zdroj: Profimedia

Praha, matička stověžatá, patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější metropole, kam míří po celý rok davy turistů. Sepsali jsme deset bodů, proč cizinci naše hlavní město tak milují.

Hradčany

Nejromantičtější místo pro vyznání lásky? Eiffelova věž? Benátské kanály? My (a s námi tisíce turistů z celého světa) hlasujeme, že věta Vezmeš si mě/Will you marry me/Willst du mich heiraten/Veux-tu m’épouser? zní nejlépe právě na Hradčanech!

Obrázek zdroj: Profimedia

Karlův most

Památka, již turisti milují, ale Pražané nesnášejí. Než se proplétat davy cizinců, to si radši místní najdou trasu sice méně esteticky hodnotnou, ale zato klidnou. I po kontroverzních opravách, které podle mnohých mostu spíše uškodily než pomohly, zústává Karlův most na špici míst, která žádný turista při návštěvě Prahy nesmí vynechat.

Obrázek zdroj: Profimedia

Národní divadlo

V Praze fungují desítky scén a i přes obludné rozpínání muzikálového průmyslu si Národní divadlo udržuje status nejvyhledávanějšího pražského divadla. Který cizinec by si nechal ujít příježitost krásně si po náročném výletě trošku zdřímnout u Rusalky na semišové sedačce.

Obrázek zdroj: Profimedia

Staroměstský orloj

Další klasika. Usadit se ve venkovní restauraci před Staroměstskou radnicí, dát si třetinku piva za 90 Kč a pozorovat pochodující apoštoly. Podle množství cizinců, kteří se před orlojem houfují hodinu co hodinu, by jeden řekl, že už tuto podívanou musela vidět minimálně polovina zeměkoule.

Obrázek zdroj: Profimedia

Celý článek naleznete na TOJECOOL.CZ.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma