Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Bali - turistická atrakce nebo stále nejkrásnější místo světa?

Bali - turistická atrakce nebo stále nejkrásnější místo světa?
zdroj: Profimedia

Bali díky přívalům turistů stále mění svou podobu, patří nadále mezi nejkrásnější země na světě nebo se stává turistickým centrem?

Říká se, že z Bali budete buď nadšeni nebo absolutně zklamáni. Dokonce se objevují i názory, že pokud chcete poznat pravou Indonésii, tak na Bali vůbec nejezděte. Pokud ale budete patřit mezi ty šťastné, zažijete neopakovatelnou atmosféru, potkáte plno usměvavých lidí a budete obklopeni nádhernou přírodou.

Stále je, co slavit

Na Bali se slaví snad každý den. Mezi největší oslavy patří příchod Nového roku, který probíhá v březnu a dubnu. To místní omývají v řekách chrámové ikony a pomocí bubnů zahánějí zlo zpátky do světa duchů. Další velký svátek máte možnost zažít v květnu, jde velký festival tance a umění. Celé dny se domorodci klaní bohům. Oslavují tancem, divadlem,zpěvem, jednoduše neopakovatelný zážitek.

Místní mají stále dobrou náladu
Místní mají stále dobrou náladu

Idylka pro potápěče i surfaře

Lidé vyráží na Bali nejen za turistikou, ale i za nádherným potápěním a surfingem.                 Mezi nejvyhlášenější potápěčská centra patří Padangbay, Tulamben a Menjangan. Nabídne se vám jedinečná možnost pozorovat nedotčené korály, rozmanitou faunu, vraky lodí i podmořské jeskyně. Ty, co více než podmořský svět láká spíše zdolávání hladiny, mají šanci zažít kvalitní surfing. Nejpříhodnějším místem pro tuto aktivitu je pláž v Kutě. Není problém zapůjčit si prkno nebo zaplatit instruktora.

Dobré vědět

Pro občany České republiky je nutné vízum. Máte- li strach z  nemocí, očkování sice není povinné, ale pro cestování do exotických zemí platí, že naočkováním proti žloutence typu A a břišním tyfu nic nezkazíte. Riziko nákazy je ale stejně vysoké, jako u nás. Co se týká ubytování, není problém jej sehnat, dokonce je velmi levné. O jeho ceně, tak jako o ceně všeho, lze vždy smlouvat.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Předchozí článek

Toulky Českým rájem

Následující článek

Naostro? Bez obav!

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma