Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

Benátsko a jarní lyžování (1. část)

Benátsko a jarní lyžování (1. část)
zdroj: tisková zpráva

Benátsko nejsou pouze pláže, moře a starobylá romantická města.

Málokdo ví, že skoro tři čtvrtiny Dolomit se nachází právě italském regionu Benátsko.. A jaro je pro lyžování v Itálii nejvhodnější doba. Díky skvělému umění zdejších „snowmakerů“ je sněhu dostatek a přitom se teploty za slunečného počasí šplhají pořádně nahoru. A že si na nedostatek jarního sluníčka zdejší Italové stěžovat opravdu nemohou.

Přibližně sedmdesát procent Dolomit leží v provincii Belluno. Zde se v okolí hlavního střediska Cortina d'Ampezzo tyčí světlé a bizarní masívy, které patří mezi nejkrásnější vrcholy světa: Tre Cime, Marmolada, Civetta a Cristallo. Většina z nich dosahuje výšky více jak 3 000 metrů nad mořem. Horolezecké terény, pěší turistické trasy, lyžařské sjezdovky a běžecké tratě lákají do této nádherné horské scenérie po celý rok sportovně založené turisty. Přestože Dolomity jsou jednou z nejnavštěvovanějších oblastí Alp, najdete zde ještě spoustu neobjevených koutů.

Italové berou lyžování stejně jako život – jsou uvolnění, nedisciplinovaní a požitkáři, to znamená, že jim vůbec nestojí za to hoblovat sjezdovky od rána do večera. Hlavní je užít si legraci, slunce a radost ze života. K pobytu na horách patří neodmyslitelně odpočinek, pravá italská káva, sklenka vína nebo grappa.

Alpago je zase ideální místo pro běžkaře, přes 40 km tratí, které vedou nedotčenou přírodou, Italové také rádi říkají, že v tomto místě jsou nejkrásnější lesy v celé Itálii. Celý areál se chlubí silnou gastronomickou tradicí. Tambre–Pian Cansiglio je nejvýše položený turistický rezort v rozlehlé Alpago kotlině, Transcavallo event – extrémní závod ve ski alpinismu, túry pro alpinismus různých kategorií, jednoduché cesty jsou v okolí Monte Guslòn a nedaleko Cima delle Vacche. Středně těžké trasy vedou na Crep Nudo. Oblast Cansiglio nabízí také možnost vyzkoušet si jízdu se psím spřežením nebo túru s průvodcem na sněžnicích.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma