Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Benátsko a jarní lyžování (2. část)

Benátsko a jarní lyžování (2. část)
zdroj: tisková zpráva

Pro lyžaře je oblast San Vito skvostná svojí panenskou přírodou a úchvatnými výhledy.

Sjezdovky jsou připravené od prosince do března a jsou vhodné zejména pro začátečníky nebo nezkušené členy rodiny. Ti zkušenější si mohou zajet do nedaleké Cortiny. Běžkaři si užijí trasy na pláních Senes a Pian de la Graes. Jedinečným zážitkem je běžkařská cesta na Passo Cibiana, která je v noci osvětlena.  Nelyžaři mohou navštívit bezpočet muzeí, podnikat procházky nebo túry na sněžnicích, velmi oblíbené je i sáňkování nebo návštěva kulturních událostí. San Vito di Cadore a celé údolí nabízí velký počet ubytovacích kapacit – od hotelů až po cenově dostupné apartmány. Milovníci jídla uspokojí své chuťové buňky v bezpočtu typických restaurací a horských chat.

ArabbaMarmolada – lezení po ledu, The Searrai di Sottoguda Gorge – nejznámější lokace pro lezení po ledu, najít tu lze velké množství zmrzlých vodopádů (některé lokality jsou určeny přímo pro nezkušené borce, kteří si lezení po ledu chtějí poprvé vyzkoušet) a úchvatnou divočinu.  Skvělé terény pro běžkaře všech úrovní vedou z údolí Malga Ciapela a jsou certifikované Italskou federací pro zimní sporty. Využít lze i speciální program pro děti - “The fox is watching you”, což je asi 4 km dlouhá trasa, které se budou chtít zúčastnit hlavně děti. Lišky a další roztomilá zvířátka čekají na vás. 

“Snow White’s Enchanted Cottage“ je další lákadlo pro děti, které je nedaleko spodní stanice první lanovky v Malga Ciapela. Děti si tam mohou užít magického a pohádkového světa a setkat se se Sněhurkou a sedmi trpaslíky.  V lyžařských školách v Arabbě učí lyžovat děti již od 2 let (jazyk přitom nehraje roli). Centrum střediska nabízí možnost bruslení, nad vesnicí je fantastický motorized sledging circuit (sáňkařský okruh)

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma