Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Benátsko a jarní lyžování (3. část)

Benátsko a jarní lyžování (3. část)
zdroj: tisková zpráva

Kde si ještě užít dovolenou snů?

Aurunzo – Misurina
Příroda a relaxace, to nabízí údolí Marmorale a Tre Cime. Misurina je ideální pro zimní dovolenou, protože díky jedinečnému mikroklimatu garantuje dostatek sněhu a hlavně teplotu, která ho udržuje v ideálních podmínkách. Mezi zajímavé aktivity patří polo na sněhu nebo výlet na saních tažených koňmi. Aurunzo je zajímavé jak v létě, tak i v zimě, a to hlavně díky výborné rovnováze mezi starým a novým. Můžete si prohlížet románské archeologické vykopávky nebo závodit na místní rychlostní dráze.

Civetta
Pohádková krajina s malými romantickými vesničkami, pozoruhodnými horami, velkolepými údolími a tichými lesy. Civetta, Arabba a Marmolada jsou pravými hvězdami, které dohromady tvoří Dolomiti Stars skiing complex, což je vlastně část slavné houpačky Dolomiti Superski. Alleghe, Selva di Cadore, Zoldo and Palafavera jsou hlavními středisky v oblasti, ve které lze najít 80 km vždy velmi dobře upravených sjezdovek, které spojuje 28 moderních lanovek a vleků pokrývajících tři údolí.

Běžkaři mají k dispozici 50 km stop mezi Zoldanem a Val Fiorentinou. Vzrušení si lze užít i na 5 km dlouhé osvětlené sjezdovce ve středisku Val Zoldana. Bezplatné skibusy spojují Dolomiti Stars resort se zbytkem Dolomity Superski. Děti si dozajista užijí spousty zábavy ve zcela novém zábavním parku v Piani di Pezzè.

Ti, kteří upřednostňují jízdu a triky na snowboardu by měli zamířit do Alleghe a Zolda, kde naleznou vše, co hledali. Ve skvěle připraveném snowparku mohou trénovat nebo si vyzkoušet nové akrobatické kreace. Alleghe je také výchozím bodem pro tzv. Great War Ski Tour, což je cesta která prochází historicky a kulturně významnými místy, ve kterých se odehrávaly boje během první světové války. Můžeme zde vidět pevnosti, zákopy a další dochované vybavení na úpatí nejkrásnějších vrcholků v Dolomit - Civetta, Pelmo, Cinque Torri, Tofane, Marmolada…

Ve střediscích Selva di Cadore a Zoldo jsou další možnosti trávení dovolené. Ať se již jedná o trasy pro túry na sněžnicích, nebo množství terénů pro snowboarding či jízdu telemarku. Velmi oblíbenou aktivitou jsou také výlety na sněžných skútrech nebo disco na ledě.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,110 25,230
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma