Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Benátsko a jarní lyžování (4. část)

Benátsko a jarní lyžování (4. část)
zdroj: tisková zpráva

Po stopách VII. zimních olympijských her.

Comelico a Sappada
Střediska ležící na severovýchodě provincie Belluno se od sebe velmi liší. Vyplývá to z historického hlediska. Zatímco v Comilicu se mluví italsky, Sapada je německy mluvící enkláva nabízející zimní radovánky. Comelico je spíše zajímavé bohatou tradicí. Lze zde najít spousty řemeslnických dílen a obchodů se starožitnostmi. Jedinečnou zajímavostí jsou místní dřevěné masky nošené během karnevalu. Ve městečku Padola pak můžeme najít lázně Valgranda, které jsou nejvýše položené v Evropě.

Sappada’s Nevelandia Park je největší snow-park pro děti v severovýchodní Itálii, který najdete hned vedle historického centra města. Rodiny s dětmi určitě uvítají širokou škálu možností a zábavy – tady lze naprosto bezpečně vyzkoušet, jaké je to skákat na lyžích, jezdit na závodních saních nebo si jen tak zabruslit. 

Cortina d’Ampezzo
Královna Dolomit, která je srdcem celých Dolomit a hor v regionu Veneto. Údolí Ampezzo hostilo v roce 1956 olympijské hry a je jedna z turisticky nejznámějších destinací světa. Krása přírody je ozbrojující jak pro ty, kteří si sem přijedou pouze odpočinout od stresu, tak i pro milovníky zimních sportů. Titul královny Dolomit si zaslouží nejen pro okolní přírodu, ale také pro skvěle upravené tratě, které jsou pro lyžaře připraveny od listopadu do dubna. Cortina je neutuchající zdroj zážitků a zábavy. Vedle lyžování nabízí mnoho aktivit, které udrží návštěvníky v dobré náladě. Po těžkém dni na sněhu se můžete nechat rozmazlovat v útulném hotelu tradičního alpského střihu nebo navštívit řemeslnou dílnu či luxusní obchod. Ostatně těch je na nákupní třídě bezpočet.

Sjezdaři mají k dispozici 51 lanovek a vleků, které je vyvezou na celkem 101 sjezdovek. Asi třetina z nich je modrá, 60 procent je červených a zbytek tvoří černé. V lyžařských školách pracuje přes 300 kvalifikovaných instruktorů.

V Cortině stojí za to určitě vyzkoušet lyžovaní na panenských pláních v hlubokém prašanu nebo podniknout túru s cílem dosáhnout jednoho z vrcholků s lyžemi na zádech a pak si užít freeride. Na speciální přes 1 km dlouhé sáňkařské dráze se jezdí ve sněžných bobech a nahoru vás vyveze vlek. Při nepřízni počasí můžete vyzkoušet bruslení na olympijském zastřešeném stadionu, kde se dají zapůjčit kameny pro velmi oblíbenou večerní hru curling.

Val Biois
Nádherné a široké sjezdovky jsou vhodné zejména pro rodiny s dětmi. Falcade je jedním z nejromantičtějších sportovních středisek. “Lovers’ Skitour” a “Emotions’ Trail” je dlouhý 12 km, vede z Col Margherity (2513m) do Falcade/Molina (1100m) a jezdí se na jeden zátah.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma