Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Být snobem je IN: Saint Tropez je perlou Francouzské riviéry

Být snobem je IN: Saint Tropez je perlou Francouzské riviéry
zdroj: Profimedia

Když se v našich končinách řekne Saint Tropez, většině z nás se vybaví Louis de Funes v nezapomenutelné četnické sérii. Jenže tohle město má kromě osobitého půvabu, který láká umělce i filmaře, také punc jednoho z nejluxusnějších letovisek Francouzské riviéry.

Obrázek zdroj: Profimedia

Filmové hvězdy, světoví boháči i krásné modelky, hledající náruč prachatých podnikatelů, se tu každé léto rojí ve velkém, a povyšují tak město na cosi exkluzivního a prestižního, co by nemělo být tak snadno dosažitelné komukoliv.

Bohémy nahradil konzum

Mimořádně hezká zátoka vždy lákala umělce. I malíř Paul Signac propadl jejímu kouzlu a městečko zobrazil na svém plátně v neuvěřitelném světle s ohromující živostí. Malířova vila se záhy stala centrem umělců, které následovali vznešení vladaři. Už v 50. letech se ale město začalo dramaticky měnit. Z města umělců se stalo město boháčů a filmových hvězd. Brigitte Bardot a Gérard Philippe patřili mezi první hvězdy stříbrného plátna, které to roztáčely v místních barech a založily základ dnešního města celebrit.

Koukej, mám nové ferrari!

Po filmových hvězdách se začali do města hrnout také zpěváci a boháči, kteří si chtěli alespoň trochu užít místního přepychu a záblesků slávy světových hvězd. A tak je to i dnes. V sezoně jsou v Saint Tropez stovky pracháčů, leckdy pořádně hlučných, kteří rádi dávají na odiv své zlaté platební karty. Kromě luxusních jachet sem často přilétají vlastními vrtulníky, které v kteroukoliv denní dobu můžete sledovat na obloze.

Někteří ale absolvují ne zrovna příjemnou cestu autem, kterou komplikuje fakt, že do města vede jediná silnice a ta bývá pořádně ucpaná. No co, alespoň mají jízdou v pomalé koloně boháči možnost předvést nové ferrari nebo lamborghini.

Leťte s námi do kouzelné Francie!

Obrázek zdroj: Profimedia Obrázek zdroj: Profimedia Obrázek zdroj: Profimedia Obrázek zdroj: Profimedia

Nahlédněte hvězdám do kajuty

Ovšem mezi místní smetánku zapadnete také, pokud připlujete do věhlasného přístavu vlastní jachtou. Běžně tam kotví velké či menší luxusní lodě, kde se promenádují nastrojené dámičky a vybraná společnost, kterou poslušně obskakuje číšník a dolévá jim skleničku tím nejlepším šampaňským. Není náhoda potkat zde i slavné celebrity a významné politické osobnosti, které tu tráví nejraději svou dovolenou.

Být snobem je tady IN a každý to dává jak se patří najevo všem okolo. Pakliže by vás ale omrzelo pokukování do kajut, můžete na nábřeží obdivovat obrazy, které zde vystavují nadaní malíři, nebo podlehnout kouzlu mnoha obchodníků, kteří tady nabízejí různé druhy tuctového zboží. Nechybí ani kolotoče či pouliční zábava jako klauni, artisté na chůdách, karikaturisti a další talentovaní kumštýři.

Sladké nic nedělání 

Kdo někdy dělal v den, kdy má běžně povinnosti, jen to, co chtěl, ten ví, jak je to příjemné. Tohle moc dobře znají místní boháči. Mezi jejich denní povinnosti patří například: koupit si boty, umýt auto, navštívit přátele nebo se jen tak válet na pláži. Večer si pak už jen obléci něco slušivého a pohodlného a zároveň a vyjít do víru města.

Lidé, kteří na bydlení v Saint Tropez mají, se za žádnými penězi rozhodně nehoní. Své by o tom mohla vyprávět třeba miliardářka Ivana Trumpová, která si zde pořídila dokonce tři honosné vily se vším komfortem. Volné chvíle pak tráví také na své lodi nebo nakupováním, které je tu opravdu velkolepé. Pokud chcete obohatit svůj šatník o nové kousky, jste právě tady na té nejlepší adrese. Vše nové, moderní, krásné a drahé nejdete na pěší zóně, kde nechybí ani takové obchody jako Prada, Versace, Gucci, Armani a podobné luxusní butiky.

Více se dočtete na Houser.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma