Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

České lázně se představí v Ostravě

České lázně se představí v Ostravě
zdroj: tisková zpráva

Přijďte si vychutnat atmosféru pravé lázeňské kolonády a dobijte si energii po dlouhé zimě.

Vypravte se o víkendu 19. – 21. března 2010 do ostravského nákupního centra Avion Shopping Park, kde pro vás agentura CzechTourism připravila prezentaci 12 lázeňských společností z celé České republiky s bohatým doprovodným programem.

Tato akce se bude konat v prvním podlaží centra naproti prodejně Douglas, v pátek od 13 do 20 hodin a v sobotu a neděli vždy od 10 do 20 hodin. V rámci lázeňské prezentace se budou třikrát denně ve 14, 16 a 18 hodin losovat víkendové pobyty v lázních pro dvě osoby. Dohromady 12 šťastných výherců si tak bude moci užít lázeňský relax zcela zdarma.  Kromě toho se bude soutěžit o další báječné ceny.

Aby iluze lázní byla dokonalá, budou moci návštěvníci po celý den zdarma ochutnat lázeňské oplatky značky Kolonáda. Kromě toho bude připravena ochutnávka nejrůznějších bylinných likérů typických pro jednotlivá lázeňská místa. K tomu všemu zahraje Domažlická dudácká muzika.

Během prezentace získají lidé přehled o aktuálních nabídkách lázeňských a wellness pobytů a zástupci lázeňských společností samozřejmě ochotně zodpoví jakýkoli dotaz. A jaké společnosti se vám představí tentokrát?
Bohaté zastoupení budou mít moravské lázně. Z Luhačovic se představí hned tři společnosti – Lázně Luhačovice, a.s., společnost Zálesí Luhačovice se svými hotely Zálesí a Pohoda a také menší Hotel Vega Luhačovice. V Luhačovicích se díky jedinečným minerálním pramenům léčí především nemoci dýchacího ústrojí a diabetes. Mezi nejznámější luhačovickou minerální vodu patří bezesporu přírodní léčivá minerální voda Vincentka.

Pohybový aparát léčí v lázních Kostelec u Zlína. Tato společnost bude lákat také na relaxační pobyt spojený s golfem.

Chybět nebudou ani sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves, které se specializují na léčbu kožních onemocnění a vyrábějí vlastní léčivou kosmetiku SINOVA.

V Ostravě se představí také lázeňská společnost Lázně Hodonín spolu se svojí pobočkou Lázně Lednice. Na obou místech se léčí především pohybový aparát a nemoci oběhového systému.

Z Jeseníků přijedou lázně Karlova Studánka, které díky své poloze léčí hlavně onemocnění dýchacích cest. Jak tradice i klimatická měření dokládají, je zde nejčistší vzduch ve střední Evropě.

Do Ostravy to nebudou mít daleko zástupci lázní Sanatoria Klimkovice, které jsou vyhledávané především pro léčebné koupele ve zdejší jodobromové vodě, tzv. solance. Ta napomáhá při léčbě pohybového ústrojí, neurologických onemocněních a příznivě působí také na cévní systém.

Na léčbu kardiovaskulárních chorob, ale také pohybových onemocnění, se specializují v Poděbradech.  Během prezentace se představí největší společnost Lázně Poděbrady, a.s.

Do Ostravy přijedou také představitelé léčebných lázní Konstantinovy lázně, a.s. Zdejší minerální voda se vyznačuje nejvyšším obsahem kysličníku uhličitého v Čechách a napomáhá při léčbě onemocnění kardiovaskulárního systému i dýchacích cest.

Do celé řady svých lázeňských zařízení návštěvníky pozve společnost Vojenská lázeňská a rekreační zařízení. Lidé mohou vybírat mezi Karlovými Vary, Františkovými lázněmi, Teplicemi, Jeseníkem a nebo třeba Slapy.

Své čtyři lázeňské domy v Luhačovicích, Mariánských lázních, Františkových lázních a Karlových Varech představí také společnost Temparano, a.s.

Na stánku agentury CzechTourism bude kromě dalších propagačních materiálů k dispozici i Katalog lázní a wellness. Ten poskytuje ucelený přehled lázeňských zařízení v České republice s kompletními informacemi o léčbě a nabízených procedurách spolu s kontakty na jednotlivé poskytovatele lázeňské péče.

Více informací o českých lázních naleznete na www.ceskelazenstvi.cz, kde také můžete již nyní soutěžit o víkendové pobyty v lázních zdarma. Navštivte také stránky www.czechtourism.com či portál tuzemských turistických aktivit www.kudyznudy.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma