Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Články autora

Hana Dubnová

Magazín

Safari v srdci Evropy slaví 75 let od otevření

Hana Dubnová 9. 5. 2021
Z malého zookoutku s liškami, jezevci, srnami či strakami se za 75 let své existence stala třetí nejnavštěvovanější zoologická zahrada v Česku. Zoo Dvůr Králové, vyhlášená chovem afrických zvířat a zejména svým safari, se poprvé otevřela 9. května 1946.
Magazín

Nejbombardovanější místo na světě je záhadné stejně jako Stonehenge

Hana Dubnová 7. 2. 2021
Tisíce vybuchlých i nevybuchlých bomb, ale i pět tisíc záhadných obřích kamenných hrnců, jejichž stáří archeologové odhadují na dva tisíce let. To je nejbombardovanější místo na světě, laoský Phonsavan, kam během vietnamské války každých osm minut dopadala jedna bomba.
Magazín

Nejodlehlejší ostrov na světě, na kterém můžete uvíznout dlouhé měsíce

Hana Dubnová 15. 7. 2020
Nestačila vám izolace během pandemie a chcete utéct na úplný konec světa? Ostrov Tristan da Cunha na jihu Atlantského oceánu je pro vás jako dělaný. Je nejodlehlejším místem na světě, i z nejbližších míst je to na něj tisíce kilometrů daleko. Navíc na něm nenajdete letiště a lodě připlouvají párkrát do roka.
Magazín

Jen s batohem a bos. Seznamte se s mužem, který cestuje světem bez bot

Hana Dubnová 25. 5. 2020
Když si Brit Ian Oliver balí batoh na další ze svých cest po světě, s jednou věcí si dělat starosti nemusí – s botami. Už roky poznává svět bosý. Lidé ho znají jako Barefoot Backpackera.
Magazín

Město, kam lidé přicházejí umřít

Hana Dubnová 29. 6. 2019
Každý chce umřít ve Váránasí. Tedy každý hinduista. V posledních staletích se vydaly do města na severu Indie desítky tisíc lidí na prahu smrti, aby se dočkaly spásy. Místní jsou připraveni na všechny – k dispozici pro ně mají hotely a ubytování ve všech cenových kategorií – od luxusních domovů pro seniory až po vyložené "čekárny na poslední výdech".
Magazín

Vítejte v pekle. Lidi jsou znuděni běžnou dovolenou, láká je bída a špína

Hana Dubnová 23. 11. 2016
Vymlácená okna, přebitá pár prkny, grafity na oprýskaných fasádách, po zemi odpadky a pozorní šťastlivci narazí i na použitou injekční stříkačku. Ta nejošklivější a nejzašlejší místa už dávno nepatří za plot. Lidem se omrzely běžné turistické prohlídky, a tak s foťáky klopýtají za průvodci místy, kde by se po setmění necítili bezpečně ani s policejními ozbrojenci za zády. 
Magazín

Krutý lidský dotek: Za zábavnými fotkami z dovolené se skrývá utrpení zvířat

Hana Dubnová 18. 10. 2016
Projížďku na slonovi, mazlení s tygřími mláďaty, plavání s delfíny si už přes internet jen tak nekoupíte. Jeden z největších cestovatelských serverů TripAdvisor zrušil prodej vstupenek na stovky atrakcí, při nichž jsou divoká zvířata zneužívaná jen k pobavení lidí.  
Magazín

'Ostrov lásky' zachraňuje milence, kterým jejich země nedovolí civilní svatbu

Hana Dubnová 15. 10. 2016
Do Las Vegas je to daleko, zatímco na Kypr jen hodinu či dvě letadlem. Ostrov se stává tradiční destinací desetitisíců párů. Nabízí jim to, co doma mít nemohou – civilní svatbu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma