Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Články autora

Lenka Dvořáčková

Magazín

Když před sluncem chrání ručně malovaná paraplíčka

Když je slunce neúprosné a stín daleko, hodí se mít při ruce klobouk, nebo ještě lépe - slunečník. Nejlépe poslouží ručně malovaný, papírový, který je zároveň symbolem thajské kultury.
Zprávy

První Legoland se otevřel před 53 lety. Navštívilo ho už přes 50 milionů lidí

Geniálně jednoduchá hračka, ale i noční můra bosých nohou má svá muzea spojená se zábavními parky v osmi světových městech. Ten úplně první, „nejopravdovější“ Legoland otevřel své brány před 53 lety v dánském Billundu.
Magazín

Krása solných polí: Sůl, moře a pot dělníků, co se nezastaví od rozednění

Lenka Dvořáčková 16. 5. 2021
Přestože je moře slané a získání soli z něj by tak nemělo být těžké, skutečnost je na hony vzdálená představám. Zvlášť, když musíte na pole těsně před svítáním, než začnou venku teploty stoupat ke čtyřicítkám. Namáhavá práce však lahodí oku pozorovatele, který se může kochat krásnými obrazci, do nichž dělníci sůl při usychání shrabávají.
Magazín

V zajetí barev: Největší ledový festival na světě bere dech

Lenka Dvořáčková 28. 12. 2019
Milujete zimu, barvy, ledové sochy a rádi byste si udělali výlet do Asie? Pak je největší ledový festival v čínském městě Charbin pro vás to pravé. Tisíce tun ledu zde umělci proměnili ve světové památky i obří umělecká díla. Vše světelní mistři patřičně nasvítili, takže se budete cítit jako v pohádce. Stejně jako dalších více než dvacet milionů návštěvníků. 
Magazín

Město, kde lidé žijí pod zemí jako krtci. Kvůli opálům

Lenka Dvořáčková 8. 12. 2019
Tohle město není pro klaustrofobiky, natož pro někoho, komu není příjemné pohybovat se pod zemí. Zhruba dvě třetiny z 3500 obyvatel australského městečka Coober Pedy žije v podzemních jeskyních. To aby se chránili před smrtícím vedrem. A měli do blíž ke své obživě - těžbě opálů.
Magazín

Podceňované turistické atrakce v Evropě. Už jste byli v 'chrámu' Davida Hasselhoffa?

Eiffelovka, Koloseum nebo Big Ben jsou už okoukaná nuda v obklíčení turistů. Pokud si chcete z dovolené přivézt originální zážitky, zkuste si vybrat ze seznamu 30 nejpodceňovanějších evropských turistických atrakcí v čele s Muzeem Davida Hasselhoffa či Muzeem chrápání. Česko na něm má také dva zástupce…

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma