Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Články autora

luk

Zpravodajství

S vánočními nákupy v Sasku to pro nás vypadá bledě

luk 16. 11. 2020
Německá spolková země Sasko od úterý kvůli koronaviru výrazně omezuje malý pohraniční styk s Polskem a Českou republikou. Doposud byly vzájemné návštěvy možné bez karantény, pokud nepřesáhly 24 hodin, nyní to podle saského ministerstva zdravotnictví bude nejvýše 12 hodin. Mění se i povaha cest, výlety za nákupy již nebudou možné. Pendleři, kteří dojíždějí za prací přes hranice, mají nadále výjimku.
Magazín

Kazachstán láká turisty na hlášku z Borata

luk 1. 11. 2020
Kazachstán se pomalu smiřuje s Boratem. Zatímco první díl parodického snímku středoasijskou zemi rozezlil, zveřejnění druhého dílu ji nechává alespoň navenek chladnou. Naopak se rozhodla popularitu fiktivního reportéra kazašské státní televize Borata Sagdijeva využít ve svůj prospěch. Na jeho frázi "very nice" teď láká do země turisty
Zpravodajství

Peru opět zpřístupní Machu Picchu, byť s omezeními

luk 31. 10. 2020
Po sedmi měsících se v neděli v Peru znovu pro návštěvníky otevře dávné město Inků Machu Picchu, které bylo uzavřeno kvůli šíření koronaviru.
Zpravodajství

Aktualizováno: Na velké pražské vánoční trhy můžeme letos zapomenout

luk 26. 10. 2020
Kvůli pandemii koronaviru budou letos oslavy Vánoc v Praze o hodně skromnější. Budou chybět tradiční velké trhy a doprovodné akce. Strom na Staroměstském náměstí stát bude, v úvahu přichází i několik stánků.
Magazín

Korona dává zabrat i krkavcům z londýnského Toweru

luk 24. 10. 2020
Až krkavci opustí londýnský Tower, bude to konec monarchie, praví staré proroctví. Pandemie koronaviru těmto černým ptákům ale rozhodně život neusnadňuje.
Magazín

Pozor na pobíhající zvířectvo, hlavně v cizině!

luk 6. 5. 2017
Blíží se léto a při cestách do ciziny můžeme leckdy narazit na dopravní značky, které jsou... přinejmenším nezvyklé. U některých si lze snadno domyslet, co by mohly znamenat, u jiných to je trochu složitější, někdy i nemožné. A u dalších zase snad raději nevědět, před čím nás vlastně varují.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,510 23,690
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma