Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Články autora

Petr Sobol

Magazín

Karvinský kostel je šikmější než věž v Pise

Petr Sobol 5. 11. 2019
Miliony turistů každoročně míří do italské Pisy, aby na vlastní oči spatřili slavnou šikmou věž. Neméně zajímavá památka je však i u nás. Stačí se vydat do Karviné a navštívit kostel sv. Petra z Alkantary.
Magazín

Kde se vzal v Lednici islámský minaret?

Petr Sobol 16. 10. 2019
K dominantám Lednicko-valtického areálu nepatří jen zámky, ale také Apollónův chrám, obelisk nebo islámský minaret, jehož stavba je opředena řadou legend. Která je ta správná?
Magazín

Nejpomalejší horská dráha na světě je v Německu, lidé po ní chodí jako želvy

Petr Sobol 23. 8. 2019
Milovníci adrenalinu vyhledávají v zábavních parcích horské dráhy, po nichž se prohánějí neuvěřitelnou rychlostí. Parádním zážitkem ovšem může být i návštěva nejpomalejší horské dráhy na světě v německém Duisburgu. Jmenuje se Tygr a želva – magická hora.
Magazín

Odvážná turistka z Mongolska si plní sen. Na velbloudech míří do Londýna

Petr Sobol 23. 6. 2019
Pět let snila o tom, že se vydá na cestu, která nemá obdoby. Netušila, jestli má její plán reálné obrysy. Nakonec se ale společně se svým týmem vydala z Ulánbátaru do Londýna vstříc novému dobrodružství, během něhož Baigalmaa Norjmaová zdolá dvanáct tisíc kilometrů. Celou dobu přitom cestuje na velbloudech.
Magazín

Klasické rozhledny jsou nuda. Lidé se chtějí procházet 'v oblacích' a mezi stromy

Petr Sobol 18. 5. 2019
Hory přitahovaly turisty odjakživa. Doba jde však kupředu a nároky lidí rostou. Lanovky a klasické rozhledny už nestačí, v posledních letech proto vznikají i nové dominanty – stezky v oblacích a mezi korunami stromů. V Česku lákají ročně miliony návštěvníků.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,110 25,230
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma