Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

CNN: Dubaj out, Chorvatsko in

CNN: Dubaj out, Chorvatsko in
zdroj: tisková zpráva

Pod názvem „Dubaj out, Chorvatsko in pro cestování celebrit“ uvedla nedávno americká televizní stanice CNN pořad, ve kterém uvedla Chorvatsko na prvním místě mezi „novými“ destinacemi, které budou letos navštěvovat známé osobnosti.

S prvotřídními hotely, slunečným počasím po celý rok, výbornými příležitostmi pro „shopping“, malebnými plážemi a nejvyšší budovou světa se Dubaj rychle stala oblíbenou destinací slavných osob – „celebrit“. Celosvětová krize ale otevřela otázku, kam v roce 2010, a jako jedna z možných destinací se nabízí Chorvatsko, informovala stanice CNN v zábavní části svého programu „CNN Entertainment“.

Nejen David Beckham s manželkou byli často vídáni v turistické Mekce Perského zálivu, ale i další světové hvězdy investovaly do nemovitostí až do doby, kdy tamní vláda zveřejnila, že nedokáže splácet dluh ve výši  80 miliard dolarů. Kam se teď, když je Dubaj v nesnázích, ukryjí světové hvězdy před obyčejnými lidmi, ptá se CNN a jako jednu z odpovědí nabízí Chorvatsko, které navíc řadí na první místo mezi „nové destinace“, které hvězdy budou navštěvovat v roce 2010.

Chorvatsko je zároveň jediná evropská země, o které CNN předpokládá, že bude „in“ mezi celebritami. „Válka již dávno skončila a slavní teď objevují to, co turisté znali již v osmdesátých letech. Chorvatsko na jaderském konci Středozemí směle konkuruje ostatním evropským přímořským destinacím svými plážemi, jachtingem a kuchyní, která přilákala hvězdy jako jsou Steven Spielberg, Andre Agassi a Gwyneth Paltrow", uvádí CNN.

Z ostatních míst, které by mohly nahradit Dubaj, uvádí CNN Maroko. V Marakeši se na otevření hotelu La Mamounia mimo jiné objevili i Jennifer AnistonOrlando Bloom. CNN dále uvádí karibské ostrovy Turks a Caicos, na kterých trávily svou dovolenou i  Barbra Streisand a Britney Spears.

Dále je zde Jihoafrická Republika, která v roce 2010 bude hostit mistrovství světa ve fotbale, které přiláká četné návštěvníky. Mezi slavné hosty, kteří zde již pobývali, se řadí i Oprah Winfrey a Beyonce. Když bychom mluvili o lyžování, konkurence známého Aspenu v Coloradu je Whistler v kanadské provincii British Columbia. Na sjezdovkách zde byli vidění Sandra Bullock a Harrison Ford a v roce 2010 se zde budou konat i některé soutěže Zimní olympiády.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma