Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Duben – měsíc Kudy z nudy

Duben – měsíc Kudy z nudy
zdroj: tisková zpráva

Duben bude patřit volnočasovému portálu www.kudyznudy.cz, který provozuje agentura CzechTourism.

V jejím informačním centru na Staroměstském náměstí v Praze se totiž po celý měsíc bude prezentovat to nejlepší z těchto internetových stránek. Celkem 50 subjektů z celého Česka představí ty nejlepší možnosti aktivního vyžití a nejatraktivnější turistické nabídky. Kromě toho proběhne řada zajímavých soutěží, ochutnávek a prezentací. Akce, která přinese spoustu zábavy a informací, odstartuje 1. dubna 2010. Hned první den (od 11.00 do 15.00 hod.) přinese opravdu zajímavý program a v duchu projektu Kudy z nudy samozřejmě bez nudy. Návštěvníci infocentra si vyberou z nabídky lyžování v Krkonoších, vyzkoušejí thajské masáže nebo ochutnají čokoládové lahůdky. Pro všechny zájemce o Českou republiku pak tým Kudy z nudy připraví na míru podle konkrétních požadavků tipy na výlety i dovolenou.

Také v dalších dnech lidé získají spoustu zajímavé inspirace pro volný čas. V první polovině měsíce se představí například Science center iQpark Liberec, Aqua Park Špindlerův mlýn nebo expozice Po stopách Keltů, v druhé půlce dubna třeba Království železnic Praha, mlynářská cyklotrasa Po stopách vodní a větrné energie či Akciový pivovar Dalešice. Celý program naleznete níže, jednotlivé organizace se budou prezentovat v pracovní dny od 9.00 do 18.00, v sobotu od 10.00 do 17.00 a v neděli od 10.00 do 15.00 hodin.

Během celého měsíce mohou návštěvníci informačního centra agentury CzechTourism soutěžit o knihy Kudy z nudy – Kam na výlet v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Knihu dostane každý, kdo se zúčastní minimálně 5 prezentací v průběhu dubna a správně zodpoví jednoduchou kvízovou otázku. Na závěr bude ze všech anketních lístků vylosován jeden, který navíc vyhraje víkendový pobyt. Návštěvníci mohou získat také drobné dárky ve vědomostním kvízu, zhlédnout zajímavé spoty nejlepších turistických nabídek roku 2009, ochutnat či vyzkoušet na vlastní kůži adrenalinové sporty, tradiční řemesla, regionální výrobky nebo interaktivní exponáty.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma