Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Dubrovník a Split: Roste počet leteckých linek

Dubrovník a Split: Roste počet leteckých linek
zdroj: tisková zpráva

Německá letecká společnost Lufthansa v této sezóně zvýší počet pravidelných letů z Mnichova do Dubrovníku a tak od 27. března bude mezi těmito dvěma městy letecké spojení celkem pět dní v týdnu – v pondělí, ve středu, v pátek, v sobotu a v neděli.

Od 1. března zavede Lufthansa další dva pravidelné lety z Düsseldorfu vždy ve čtvrtek a v sobotu.  Počet pravidelných letů do Splitu vzroste na čtyři týdně a dále zavede let do Zadaru, který spojí Mnichov se Zadarem každou sobotu.

Letos bude Split přímými leteckými linkami spojen dokonce se 74 městy v Evropě, což je doposud rekordní počet destinací, ze kterých mohou létat návštěvníci na největší jaderské letiště přímo, bez přestupů. 

Kromě všech loňských destinací byly letos zařazeny lety z další desítky měst, mezi kterými jsou například Paříž, Řím, Londýn – Stansted, Hannover, Lille, Manchester a Basilej. Pravidelné letecké linky tak město pod Marjanem spoji se 46 městy z 19 evropských států. Charterové lety spojí Split s dalšími 28 městy z 12 států a se třemi vnitrostátními destinacemi.

Letecké společnosti, které v uplynulém roce zrealizovaly na splitském letišti největší počet pohybů, doposud oznámily nárůst počtu pohybů a lety z více destinací, než tomu bylo loni. Mezi nejznámější dopravce, kteří létají do Splitu patří „Easyjet“, „Germanwings“, „Norwegian shuttle“ a „SAS“.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,510 23,690
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma