Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Eisacktal – lyžování, kultura a odpočinek

Eisacktal – lyžování, kultura a odpočinek
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Jihotyrolské údolí Eisacktal/Valle Isarco v zimě – to je podařená směsice města a venkova, kultury a kulinářského požitku, sněhu a aprés-ski. Lyžařská sezóna zde odstartuje už 4. prosince a potrvá až do začátku dubna.

Rozmanitost zimních aktivit, kterou nabízí údolí čtyř ročních období, je jedinečná: tři slunečné lyžařské oblasti Rosskopf/Montecavallo, Ratschings-Jaufen/Racines-Giovo a Ladurns/Ladurno v okolí starého města Sterzing/Vipiteno, spojeného s působením rodiny Fuggerů, jsou pro zimní radovánky všeho druhu jako stvořené.

Kolem Brixenu/Bressanone, nejstaršího města Jižního Tyrolska se svými početnými kunsthistorickými poklady, leží Plose, Gitschberg a Jochtal – tři nejatraktivnější areály proslulé oblasti Dolomiti Superski.

„Domácí hora" Brixenu

Plose je dá se říct „domácí horou" města Brixen. Tento dvou a půl tisícový velikán je pro mnohé i horou nejoblíbenější. Plose je synonymem pro nádherný výhled, skvělé sjezdy a mnoho, mnoho slunce. Přestože na Plose nikdy není prázdno, nemusíte se obávat hektických návalů. Tady si zalyžujete skutečně podle svého tempa a nálady.

Na své si tu přijdou jak začátečníci, kteří se s tajemstvím bílého sportu teprve seznamují, tak špičkoví lyžaři, kteří nemají lyžařského vzrušení nikdy dost. Navíc si z hory Plose sjedete nejdelší sjezdovku celého Jižního Tyrolska – černou sjezdovku Trametsch v délce 9 km padající do údolí.

Ladurns_Gossensass zdroj: tisková zpráva

Brixen není vyhnanství

Pro Čechy je Brixen spojen s nedobrovolným pobytem Karla Havlíčka Borovského, básníka a bojovníka za českou vlast. Brixen byl po několik let (1851 – 1855) jeho nuceným bydlištěm. První týdny svého vyhnanství strávil v hotelu Elephant. Poté pobýval v domě zvaném Kellerhäusl, který je v současnosti soukromým majetkem. Přesto jsou zde umístěny dvě pamětní desky, velká v italštině a češtině a malá v němčině.

Ve všech šesti lyžařských oblastech se starají zasněžovací zařízení o to, abyste měli až do jara ze sněhu opravdový požitek. Do Eisacktalu se od severu za zimními radovánkami dostanete docela jednoduše přes brennerskou dálnici.

Brixen zdroj: tisková zpráva

Acuarena Brixen

 Ideálním místem, kde uvolníte tělo po náročném dni na sjezdovce při vykrajování obloučků, je právě vyhlášené wellness centrum Acquarena Brixen, které je považováno za jedno z nejlepších v celé oblasti Jižního Tyrolska/Südtirol. Více informací o otevírací době a atrakcích najdete na www.acquarena.com.

 Praktické informace:

Celkem sjezdovek: 140 km (20% modré, 65% červené a 15% černé)

1denní skipas dospělý: 36 €

6denní skipas dospělý: 191 €

Ubytování: www.suedtirol.info/balicky

 Více informací o střediscích údolí Eisacktal hledejte na www.eisacktal.com nebo na www.suedtirol.info.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma