Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Europa Park - adrenalinové nebe!

Europa Park - adrenalinové nebe!
Europa Park | zdroj: wikimedia.org

Jste-li příznivcem kolotočů, horských drah a zábavy, pak jste tady dobře. Dnes se totiž podíváme do adrenalinového nebe!

Chybí vám adrenalin nebo vás Matějská pouť už omrzela? Na nic nečekejte a vydejte se do německého Rustu, který leží mezi Francouzským Štrasburkem a německým Freiburgem. Zde se na ploše 90 hektarů rozkládá největší zábavní park Německa a druhý nejoblíbenější park v Evropě. Ročně jej navštíví více jak 4,5 miliónů návštěvníků. K parku patří pět hotelů, kemp, hostinec a 4D kino. Europapark je otevřen od března do října a přes zimní sezónu od listopadu do ledna.
 
...

Historie Parku

Během zahraniční cesty po USA roku 1972 dostane Franz Mack se synem Rolandem nápad otevřít v Německu zábavní park, který by sloužil jako výstavní plocha zábavních atrakcí a kolotočů, které produkovali ve svém malém podniku ve Waldkirchu. Roku 1975 se pouhá idea stává skutečností a park se 12. července otevírá. Evropa se do názvu dostala díky nedaleko ležícího jezera Europasee.

Francouzská čtvrť.
Francouzská čtvrť.

Atrakce

Park je tematicky rozdělen do 16 různých oblastí, které většinou velmi věrohodně prezentují evropské země nebo regiony. Nechybí samozřejmě ani maskot, šedá myš, jež dostala jméno„Euromaus“. Jednou z hlavních atrakcí je horská dráha „Silver Star“. Do roku 2006 byla nejrychlejší a do roku 2012 zároveň nejvyšší horskou dráhou v Evropě. Výška této atrakce je 73m, maximální rychlost 130km/h a jízda trvá 180 sekund. Dalším tahounem je vodní horská dráha „Poseidon“, mimo jiné první v Evropě.

Poseidon.
Poseidon.

„Blue Fire Megacoaster“ je ovšem dráha na kterou budete dlouho vzpomínat, aneb z 0 na 100 za 2,5 sekundy! Na dráze měřící 1000 metrů se ocitnete čtyřikrát vzhůru nohama ve stokilometrové rychlosti. Více není třeba dodávat, to se musí zažít na vlastní kůži.

Blue Fire Megacoaster.
Blue Fire Megacoaster.

„Eurosat“ poznáte hned na první pohled. Jde o obrovskou stříbrnou kouli, která návštěvníky vybízí k cestě do vesmíru. Horská dráha se nachází právě uvnitř této koule a má velmi specifickou atmosféru. V naprosté tmě vás vyvezou na horu, kde začne takzvaný „countdown“, a pak se ve vysoké rychlosti vracíte zpět, zatímco kolem vás poletují planety a meteority. Jedinečný zážitek!

Letní slavnosti

Europapark pořádá během letní sezóny nespočet různých slavností a akcí. Mezi ty nejvýznamnější a největší patří „Midsummer Party“, „Horror Nights“, „Euro Dance Festival“ nebo „Miss-Germany-Wahl“. Je jich samozřejmě mnohem více a veškeré informace najdete na webových stránkách.

AUTOR: Jana Kubíková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma